TOKAT (AA) - Tokat Belediyesi ve Bilim Merkezi Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen "Tokat Bilim Meydanı" etkinlikleri düzenlenen törenle başladı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende konuşan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, bu tür projelerle yanlış bilim algısını toprağa gömmek ve genç dimağlara doğru algıyı kazandıracak fırsatları filizlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Türkler ve Müslümanların bilimde, eğitimde, teknolojide ve birçok alanda Avrupa'yı yakalama derdinde olduğunu belirten Eroğlu, "Onlarda yakalamaya çalıştıklarımız esasında bizim ecdadımızın onlara aktardıklarıdır. Biz yaptıklarımızı unuttuğumuz için onlar bizim yaptıklarımızı kendilerine mal etmiş, tüm icatların mucidi kesilmişlerdir. Oysaki tarihte Türk ve Müslüman bilim adamları çok saygın Batılı bilginlere öncülük etmişler, birçok keşfin zorlu çalışmalarını göğüslemiş ve başarılı sonuçlar elde etmişlerdir" dedi. 

Konuşmaların ardından Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ve Eroğlu stantları gezdi. 

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Güneş Arabası Takımı'nın 2009 yılında tasarladığı güneş enerjisiyle çalışan araba katılımcıların dikkatini çekti. Öğrenciler ve vatandaşlar, Tokat Bilim Meydanı Hatırası pankartının önünde bulunan iskelet ile birlikte fotoğraf çektirdi. 

Vali Can ve beraberindekiler Matematik, Fizik, Biyoloji, Kimya, boyama ve Türk Hava Kurumu'nun model uçak stantlarını inceledi.

Etkinlik 11 Ekim'de sona erecek.

Kaynak: aa