Bingöl’de yılın ilk dört ayında 40 şirket, 2 kooperatif ve 43 işletme kurulurken, 9 şirket, 3 kooperatif ve 6 işletme ise kapandı.
İHA muhabirinin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerinden derlediği bilgilere göre, Bingöl’de Ocak-Nisan aylarını kapsayan ilk dört ayında 40 şirket, 2 kooperatif ve 43 işletme kurulurken, 9 şirket, 3 kooperatif ve 6 işletme kapandı, iki şirket ise tasfiye edildi. Yılın ilk dört ayında kurulan şirket sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 67, işletme sayısı ise yüzde 169 oranında artış gösterdi. Kapanan şirket sayısı yüzde 29 artarken, kapanan kooperatif sayısı yüzde 50, kapanan işletme sayısı ise yüzde 65 oranında azaldı. Geçtiğimiz yıl Ocak- Nisan döneminde Bingöl’de 24 şirket, 1 kooperatif ve 16 işletme kurulurken, 5 şirket ve 5 işletme tasfiye edilmiş, 7 şirket, 6 kooperatif ve 17 işletme ise kapanmıştı.
Aylık verilere bakıldığında ise bu yılın Nisan ayında Bingöl’de 10 şirket, bir kooperatif ve 7 işletme kurulurken, bir şirket, iki kooperatif ve bir işletme ise kapandı. Geçen yıl Nisan ayında ise Bingöl’de 5 şirket ve 5 işletme kurulurken, bir kooperatif tasfiye edilmiş, bir şirket, iki kooperatif ve 4 işletme ise kapanmıştı.
Kaynak: iha