Bitlis’in Ahlat İlçe Müftülüğü tarafından yapımı devam eden “Amine Hatun Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu” yararına kermes düzenlendi.
Ahlat Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen kermesin açılışı Bayındırlık ve İskan eski bakanlarından Zeki Ergezen, Bitlis İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba ve protokol tarafından okunan dualar eşliğinde yapıldı. Açılışın ardından konuşma yapan Ahlat ilçe Müftüsü Zahit Demirel, Amine Hatun Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu’nun inşaatını bitirmek için bu kermesi düzenlediklerini ifade ederek, “İnşaatımız bitme aşamasına geldi. Ahlat’ın bir bütün olarak Kur’an kursumuza göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu kermese verdiğiniz her bir kuruş kursumuz için sadaka-i cariye olarak kalacaktır. Sizin de inşallah bir hafızınız olacaktır. Bu binada inşallah katkınız olur. Kermesimize katıldığınız için teşekkür ediyoruz” dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Bitlis İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, böyle güzel bir hayır çarşısında bulunmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti. Akbaba, “Hafızlık gerçekten çok önemli bir müessesedir. Eğer bir yerde hafız yetişmezse o yörenin hepsi günahkar olur. Ahlat’ta da müftülüğün ve vatandaşlarımız çok gayretli çalışıyor. Bu kermeslerde özellikle hanımlarımızın çok büyük emekleri var. Hanım kardeşlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Hanımlar hangi işe el atarsa o iş bereketli ve verimli olur. Bu hafta da inşallah hafızlık kursumuz için yardım toplanacaktır. Elimizden gelen desteği vereceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Ardından konuşma yapan Bayındırlık ve İskan eski bakanlarından Zeki Ergezen, Ahlat’tae erkek hafızlık kursu ile bayan hafızlık kursunun lezzetini tattıran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e, Bitlis İl Müftüsü ve Ahlat İlçe müftüsüne teşekkür ettiğini ifade ederek, “Bu hizmetin başarıya ulaşmasında görev alan dernek başkanları, madden ve manen yardım edenler var hepsine teşekkür ediyoruz. Çocuklarını hafız olmak için buraya gönderen velilere, o velilerin sözünü kırmayarak Kur’an-ı ezberlemeye çalışan öğrencilerimize, sabırla metanetle çocuklarımızı hafız yapan hocalarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Onların başımız üstünde yeri var. Onlar Allah’ın kelamını nesillere aktarmak için her türlü fedakarlığa katlanan yüreklerini, gönüllerini oraya koyan, dünyanın lezzetlerine sırtını dönen bu kardeşlerimize teşekkür etmekle onlara karşı görevimizi yerine getireceğimize inanmıyorum. Allah onların inşallah mükafatını verecektir. Çünkü onlar bu hafızlıkla camilerimizi süslüyor, Allah’ın kelamını yükseklere taşıyorlar. Allah hepsine can sağlığı ve uzun ömürler versin. Ben bunlara gönül hoşluğu demiyorum. Zaten bunların gönülleri hoştur. Allah Kur’an-ı Kerimde buyuruyor “Kalpler ancak Kur’an-ı zikirle mutmain olur”. Emin olun ki bizi yatlar, makamlar, saraylar mutmain etmiyor. Bu öğrenciler, hocalar sabah, öğle, akşam hep Allah’ın kelamını zikrederek ezberliyorlar. Bütün gücümüzle yanınızdayız. Kermesimizde inşallah bereketli olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kermesi gezen kurum amirleri ve vatandaşlar, hayırlı ve bol kazançlı olmasını temenni ettiler. Yöresel ürünler, gıda, giyim, yemek, ayakkabı ve benzeri reyonların bulunduğu kermesin, 31 Mayıs 2014’e kadar açık olacağı da belirtildi.
Kermesin açılışına Bayındırlık ve İskan eski bakanlarından Zeki Ergezen, Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Bitlis İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaynak: iha