Bitlis’in Adilcevaz Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Şehit Yusuf Sayan Orta Okulu öğrencileri tarafından şiir dinletisi programı düzenlendi.
Adilcevaz TOKİ Şehit Yusuf Sayan Ortaokulu öğrencileri, Türkçe öğretmenleri tarafından organize edilen şiir gecesinde hünerlerini sergiledi. Program, görsel sanatlar öğretmeni Ayşe Çağıl ve öğrencilerinin hazırladığı ebru sergisinin açılışı ve gezilmesi ile başladı. Ebru sergisi katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Türkçe öğretmenleri Önder Kapuci ve Ömer Kaya öncülüğünde, öğrenciler tarafından “Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair” adlı şiir dinletisi katılanlardan büyük beğeni aldı.
Programda konuşan okul müdürü İbrahim Gergin, amaçlarının okuldaki sosyal ve kültürel faaliyetlerin attırılması gerektiğine değinerek, dinleti programının hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Programın sonunda kısa bir açıklama yapan Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, bu güzel dinletiyi hazırlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.
Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) konferans salonunda düzenlenen programa; Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Eken, Milli Eğitim Müdürü Halil Altun, ilçe müftüsü Sait Dizen, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
Kaynak: iha