“Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet bizler için, birbirinden ayrı düşünülemeyen iki yüce değerlerdir. Bugün, hiç bir dünya gücünün egemenliğinde değilsek, medeni ve çağdaş yaşama yolunda geri gitmemek için bugün tekrar mücadele vererek savunmaya geçtiysek, yeniden düşünmek gerekir. Yaşama kalitemizi borçlu olduğumuz Atatürk ve Cumhuriyet için yeniden ne kadar mücadele etsek yine de azdır.
Cumhuriyetin ve cumhuriyetin getirdiği, değerlerin, birliğin, bütünlüğün önemi günümüzde daha da arttı. Çağdaş, laik bir yaşamı, Atatürk devrimlerini sürdürmek, bu değerler için mücadele etmek hepimizin asli görevidir. Yeter ki, cumhuriyetin kurucu felsefesinden ve ona yön veren ideallerden ayrılmayalım. 
Ayrıştırıldığımız ötekileştirildiğimiz bu dönemde kendimize ve ulusun bir arada yaşama iradesine, cumhuriyetin kazanımlarına güvenerek daha çok çalışmalıyız. Toplumsal barışı koruyabilmemiz ötekileştirilmeden bir arada yaşayabilmemiz için “kurucu ilkeler ışığında” kenetlenmemiz gerekmektedir.
Cumhuriyetimizin kazanımlarından vazgeçmek, özgürlüklerin önünü kesmek, yönetimin kendi keyfine göre hareket etmesi, iktidarı tek olarak elinde bulundurarak “Despotizm”e doğru sürüklemesi en başta cumhuriyete ihanettir.
Zorba yönetimler, ne şekilde olursa olsunlar, ayakta kalamazlar. Halkının refahını özgürlüğünü temel değerlerini hukukun üstünlüğünü ilke edinen iktidarlar ancak ayakta kalabilirler.
Mustafa Kemal önce işgal altındaki ülkemizi düşmandan kurtarmış, sonra cumhuriyeti kurmuş, hemen ardından da çağdaş ve medeni bir dünyada var olabilmek adına gerekli devrimleri hayata geçirmeye kendini adamıştır. Tüm bunları başarırken, beraberinde kültür, sanat, sağlık ve ekonomi gibi pek çok konuda da yenilikler getirmiştir. Cephelerde kahramanlık destanını yazmış, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile de dünyanın tarihini değiştirmiştir. 
Cumhuriyet sevgidir, birlikte çağdaş yaşama biçimidir, özgürlüktür, demokrasidir, hukukun üstünlüğüdür, Atatürk’ten bizlere ve sonsuza miras kalan cumhuriyet “fazilettir”, ayrım yapmadan bir arada yaşamaktır, yüce değerlerin tümüne sahip olmaktır. 
Hepimiz eşit doğmak şansına sahip olabiliriz ama özgür yaşamak için mücadele etmek zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği yolda yürüdüğümüz sürece de, hiç bir gücün özgürlüğümüzü yok etme emellerine kavuşamayacağına inancım tamdır.
Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.