Turizm bacasız sanayiidir; ve tüm Ülkemizin önemli bir döviz girdi kaynağıdır. Bölgemiz Karadeniz içinde turizm son derece önemlidir. Çünkü Bölgemiz turizmi  için gerekli olan alt yapılarında; süratle yapılması son derece önemlidir.

      Karadeniz Bölgemiz iklim olarak  kışları ılıman, genelde yağışlı bir iklime sahiptir. Bölgemizde deniz turizmi yaklaşık  2 aydır.  Diğer zamanlarda turistlere pazarlıyabileceğimiz başka alanların olması son derece önemlidir.  Az sayılmayacak tarihi doku mevcuttur. Bunların bazıları restore edilmiş;   veya edilmektedir.

      Karadeniz Bölgemizde özellikle doğa turizmi son derece önemlidir. Çünkü inanılmaz güzel ve yeşilin her tonunun incelenebileceği; coğrafik yapıların  ve yeryüzü şekillerinin görülebileceği çok özel yerler vardır. Özellikle yaylaların  değişik noktalarından (Alt koddan /üst koddan ve kodlardan) birbirine bağlanması son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Şahsen bazen bunu denemiş  biri olarak;  Çambaşı Yaylasından Giresun İli Bulancak İlçesi Yaylası  Bektaş’a gitmek için doğru dürüst bir yol yoktur.  Aynı şekilde Çambaşı Yaylası’ndan Karagöl Yaylası ve Karagöl’e (Krater Gölü ) vasıfsız bir stablizenin dışında yol yoktur. Yine Bulancak İlçesinin Paşa konağı Yaylası’na gitmek için Kovanlık Beldesi’nden itibaren 8 km sıcak asfalt olmasına rağmen çok dar ve keskin virajlı bir durumdadır. Oysa Paşa konağı Yaylası da son derece güzel ve ilginç bir yayladır. Buradan Çambaşına 17 km lik kaplama asfalt yol vardır.

       Söylemek istediğim; eğer tüm Karadeniz Yaylaları vasıflı yollarla birbirine bağlanırsa. Turizm şirketleri bu yayları  da programlarına dahil edecekler; ve daha zengin bir tur programı ile;  daha çok turistin Karadeniz Bölgemize  gelmesini sağlıyabileceklerdir.

      Sonuç olarak; eğer tüm Yaylaları ve  Coğrafya yapısı nedeniyle turist çekebilecek yerleri vasıflı yollarla birbirine bağlıyabilirsek Karadeniz Bölgemiz  çok daha fazla ziyaretçi  çekebilecektir.