Günümüzün en önemli sorunlarından biride trafiktir.  Haliyle yerel tarımsal  işler, ve hasat çalışmalarına hazırlık, turistik taşımacılık, denize girme mevsiminde oluşumuz, artan nüfus ve buna bağlı yeni yerleşimler araç trafiğini çok artırıyor.  Dolasıyla sahilde tek gidiş,  tek geliş yolları;  artan trafiğe çözüm olamıyor. O kadar ki Kumbaşı Mahallesi’nde bazı saatlerde karşıdan karşıya geçebilmek oldukça zor olabiliyor.  Hele akşam saatlerinde denizden çıkanların yola çıkmaları nedeniyle yol çok kalabalıklaşıyor; ve trafik yoğunluğu  fevkalade artıyor.

     Peki çözüm nedir diyorsanız. Kumbaşı Mahallesinde , bölünmüş yolun bitiminden itibaren Perşembe İlçesi’nin Mersin Mahallesine kadar Devlet Karayolu’nun bölünmüş hale getirilmesidir. Perşembe İlçesi’nin içi Perşembe Otelcilik ve Turizm Lisesi’nin  altından  Kacalı Deresi‘ne kadar 3x2 şeklinde bölünmüş yoldur. Burada  bir sorun yoktur.  Kumbaşı Mahallesi’nden Kacalı deresi’ne kadar yol bölünürse; burada sorun çok önemli boyutta çözülecektir.  Kaldı ki  Akçaova Deresi  üzerindeki köprü bölünmüş olarak yapıldığı için yolun bölünmesi burada çok masraflı olmayacaktır.  Perşembe Otelcilik ve Turizm  Lisesi altından Mersin Mahallesi bitimine kadar yapılacak bölünmüş yol sorunu önemli seviyede çözecektir. Kurallara uygun limitle işi gereği seyahat etme zorunluluğunda olanlarda; bölünmüş yolun getirdiği şerit artısıyla  sorun çözülmüş olacaktır.

       İlimiz Sahili  özellikle turizm  sektörü içinde son derece önemlidir. Turizmde ulaşım sorunları çözülmüş beldeler ve bölgeler; turisti ilimiz Ordu ve İlçelerine çekecek en önemli unsurdur. Sorunları çok iyi seviyede tespit eder ve çözersek; gerek büyüme hızında; gerek kişi başı gelirde, gerekse turizmde beklediğimiz seviyeye gelebiliriz.