İnsan dediklerine bakmayın,
Doğa-Çevre anlayışlarına kanmayın.
Dere-Tepe anlayışlarına inanmayın.
Emek ve ter onların işi olamaz.
Nereye giderlerse gitsinler...!
İnsan;Yaşamı elleriyle yoğuran,emek katan,ter döken ve çevresinde,dünyasında olan her şey ile ilintili yaşamayı seçmiş olan demektir.
Elleri nasırlı,gözleri yaşlı,yürekleri dağlı olan demektir.Günü,sabahın alaca karanlığında başlar gecenin maviyi siyaha yönlendirdiği zaman dilimiyle sonlanır.
Açlığına,üşümüşlüğüne,ihanete,karanlığa,üzerindeki kara sabaha aldırmadan yarın daha güzel olacak demesini bilendir.
Eşinin ellerini avuçları içerisinde tutan,kapı önünde sevgisii bırakarak ayrılan,çocuklarına sevgi katan ve de en değerim aşkım-sevgim-emeğim-terim diyerek ayrılırken;Ben çektim çocuklarım çekmesin anlayışıyla ,en yüce değer eğitim diyebilendir.
Günlük kazancını günlük harcayacak kadar hesap kitap bilen,en ekonomik yaşamı kendisini için yaşayan,aldığı maaş-ücret ile nasıl yaşanması gerektiğine bir türlü aklı ermediği halde ;Dünya ekonomik biliminde kendisi için yer bulandır.Yayınlanan anket ve raporlar ile kendi yaşamı tezat gitse de ;GSM hasıla içinde yaşam mücizesini bulmuş olandır.
Bazen;Mavi yaka denilir,bazen beyaz yakalı,Bazen akıl teri denilir bazen emek teri.Bazı masa başı,bazen makina çarkı,Tarımsal alan,şehirsel kısım ,Artı değer,artık değer,Çalışmadan kazanıyorlar,her ay baş sallıyorlar,benim memurum işini bilir denilir,bu gün git yarın gel efsanesiyle yetiştirilmiş olanlar olduğu gibi,kıçından ter akanlar,alnından boncuk boncuk üşüyenleri vardır.
Boş duramazlar,hoş da karşılanmazlar.Her güzelliği,başarıyı başındakilerin imzasına bağlanır,başarısızlık,kötü huylar ise alt kesim olarak gözükenler için yazılır.Baştakiler terfi,makam yükseltirken,aşağıdakiler sürgün-zulüm ön görülür.
Hayatlarında bir tek ağaç dikmemişler denilse de;Dikili ağaçların tamamını bu kesim dikmiş,büyütmüş,kollamış oldukları bilinir.
Yaşamlarında bir yeşili görmemişler denilse de;En güzel yeşili,en güzel resmi,heykeli,müziği,besteyi,operayı,tiyatro,sinemayı bunlar oynamış,yapmış,söylemiş,çizmiş,yaşatmışlardır.
Bunların haberi yoktur denilir .Evet;habersiz değillerdir,bir başkaların haber alanı gibi hep banacı olmadıkları için;Objektifi severler.
Bunlar iş bilmez denilir.
İşte bu doğrudur.
İş bilmezler onların bildikleri gibi.
Götüremezler deveyi hamuduyla,
Toprağın altındaki ve üstündeki değerleri bilirler ama onlar gibi götüremezler.
Su'yun akışına,Ovanın yeşiline,Dağın yücesine;çiceğin ahaneğine,Gülün kokusuna,dikenine.İnsanın hasına,Dilin güzeline aşkla bakarlar.
Şehirleri kurmasını bilirler,yıkılmasını sevmezler.
Çocuğun büyütülmesini,beslenmesini desteklerler öldürülmesine karşı savaşırlar.
Kadını-erkeği cinsiyetine bakmadan severler.
Fabrikalarda işçi,Bahçede ırgat olurlar.
Okulda öğrenci-öğretmendirler.
Kar'da olmasalar da zararda varız derler.
Son zamanlarda el üstünde tutuldukları sanılsa da,Kandırılmış sayılırlar.
Taşeron denilir adlarına.
Ücretli denilir,
Amale denilse de,
Bir çukur içerisinde,gruzu patlamasında,toprak altında,dağ başında,Fabrika çarkları arasında,İnşaat tepelerinde,sokak ortasında,mahalle aralarında,köhne yaşamın her alanında bir haber kanalında ;küçük bir başlık atılır...Öldü...öldürüldü...fail ve failler soruşturulmaya başlanıldı.Bazen bir kaza,bazen bir cinayet,bazen ne olduğu bilinmeden,Kader denilse de adlarına,
Tek ve yalın gerçekle,Hepsi öldürülmüştür.
Fail ve failler başlarına getirdikleri,şişko göbekli,dış odaklı,hiç bir zaman Milli olmadan millici geçinmeye çalışan,dışarıya;Allah-Peygamber derken kendisine yeşilliğin rengine kaptırandır.
Öyle ise,Bu dünya size de dar gelecek,bu Çılgınlar bir gün gelecek gereğini yapacaklar...İnanın ,inandığınız gibi de yaşayın...
SEVGİ VE SAĞLICAKLA KALIN..