Misili kadınlar, Nilüfer İş Okulu’ndaki engelli çocukları ve öğretmenlerini ağırlayarak, seramik atölyesi çalışması yaptı. Çocukların ürünleri, restorasyonu tamamlanmak üzere olan tarihi evlerin duvarlarını süsleyecek.
Nilüfer Belediyesi ile Nilüfer Misi Köyü Kadınları Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile yürütülen ve Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Destek Fonu tarafından finanse edilen “%100 Misia” projesi faaliyetleri son hızla devam ediyor. Proje çerçevesinde Misili kadınlar, Nilüfer İş Okulu’ndaki 20 kişilik engelli öğrenci grubunu ağırlayarak, seramik atölyesi çalışması yaptı . Ortak üretimin mutluluğunu yaşayan çocuklar, açık havada sanat dolu bir gün geçirdi. Çocukların ürünleri Misi’de restorasyonu tamamlanmak üzere olan tarihi evlerin duvarlarını süsleyecek.
Proje Koordinatörü Arzu Kutucu Özenen, %100 Misia projesinin en önemli unsurlarından birinin gönüllülük ve sivil toplumun katılması olduğunu vurguladı. 2 bin yıllık tarihe ve kültüre sahip Misi’de yapılan bu dekoratif süsleme çalışmasının Nilüfer İş Okulu öğrencilerinin marifetli ellerinden çıkmasının çok özel bir anlam taşıdığını belirten Özenen, “Misi, Gelecek Turizmde Fonu ile çok güzel bir çıkış yaşadı. Bu süreçte gördük ki, Bursa’nın bu ortak mirasına sahip çıkmak ve destek vermek isteyen çok kişi var. Yanımızda olan kişi ve kurumlara gönülden teşekkür ediyoruz. İşte bu sahiplenme projenin sürdürülebilirliğini sağlayacak esas unsur olacaktır” dedi.
Nilüfer İş Okulu Seramik Öğretmeni Pınar Kipri de kendilerini davet eden Misili kadınlara teşekkür etti. Seramik çalışmasının okulda da ders olarak verildiğini hatırlatan Pınar Kipri, bu sayede çocukların el becerilerinin, el kaslarının ve görsel zekalarının geliştirildiğini kaydetti. Kipri Misi’de yapılan seramik çalışmasının derse ilgisiz kalan çocukları da heyecanlandırdığını kaydetti.
Misi Köyü Kadınları Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nagihan Dülger de engelli çocuklarla kucaklamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyerek, onların yaptığı seramiklerin kendileri için ayrı bir önem taşıdığını belirtti.
Atölye çalışması sonrası tarihi evleri ve çevreyi gezen Nilüfer İş Okulu öğrencileri, ikram edilen çiğ börekleri yedi.
Kaynak: iha