Ölümünün 83 üncü yılında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Atatürk tüm yaşamı boyunca Türk Milletinin Uluslararası arenada tam bağımsızlığının  devamlı savunucusu olmuş; Ulusal bağımsızlığımızı sağlıyan, daha sonrada koruyucusu ve kollayıcısı olmuştur.  Emperyalist güçlerden; Ülkemize gelebilecek her tehlikeye karşı; Türk Milletinin uyanık ve kendini Dünya Ölçeğinde savunabilir durumda olmasını sağlamıştır.  Ulusal  bağımsızlığımızın en büyük teminatının;   ekonomik bağımsızlık olduğuna inanarak; Ülkemizin Milli Savunma gücünü daima en üst seviyede tutmuş; yurtta sulh, cihanda sulh politikası ile, Ülkemizin barış içinde kalmasını sağlamış ve kendisinden sonra  gelecek  nesillere  bu politikasını miras olarak  sunmuştur.

      Ulu Önder Atatürk 10 Kasım 1938 de; saat 9:05 Dolmabahçe Sarayında  hayata gözlerini kapadı. 21 Kasım 1938 de naaşı geçici olarak Etnoğrafya Müzesi’ne konuldu. 10 Kasım 1953 te yapılan Büyük Törenle Anıt Kabre konuldu.

      Büyük ve önemli işlere önder insanlar; önemle anılan insanlardır. Atatürk tüm yokluk ve zorluklara rağmen; her zorluğun üstesinden gelmiş; birçok reformu yapmış; hemen hemen ihtiyaç olan her türlü  malın; Yurdumuz içinde  yerli  imkanlarla üretir hale getirmiştir. Onun açtığı yolda Türkiye Cumhuriyeti sonsuzluğa kadar yaşıyacak ve çağdaş  medeniyet yolunda Dünya’daki ön sıralardaki    yerini alacaktır. Ölümünün 83 üncü yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü  sevgi,  saygı ve rahmetle anıyoruz; ruhu şad olsun.