Geçen hafta arası birgün Çambaşı Yaylasına gittim. Çambaşı eskisine göre daha bakımlı ve temiz bir görünüme sahip. Esnafta turizm değerini anlamış olacak ki; hijyen kurallarına çok dikkat ediyorlar;  lokantalar  tertemiz  fiyatlarda uygun.

      Hazır Çambaşı’na gitmişken, etrafıda bir görelim diye; Çambaşı çevresinide gezdim.  Özellikle Karagöl yolundaki balık havuzuna kadar; çevre yoluyla birlikte, en azından kaplama asfalt olmamasına üzüldüm.  Hatta Karagöl’e giden yolun artık asfalt olması gerektiğini düşündüm; ama en azından yakın gelecekte yapılırsa turizm anlamında; çok iyi sonuç vereceğini sanıyorum.  Ayrıca Çambaşı’ndan Giresun’un Paşakonağı  Yaylası’na giden kaplama asfalt yolda;  delik deşik olmuş; onarılması gerekiyor. 

      Sonrasında çok eskiden; Çambaşı Yaylası’na  gittiğimde; piknik için gittiğimiz orman içi piknik  alanı olan Alanarası; devamında da Tekmezar orman piknik alanlarını  gezdim;  ama hem Alanarası; hemde  Tekmezar orman mesire alanları çok bakımsız; bir kere her tarafı çort bürümüş; oralara girilmiyor; ikincisi  yol tek bir aracın geçebileceği  genişlikte; greyder girip düzeltmemiş;  son derece bakımsız. Buranın mutlaka iki orta büyüklükte aracın geçebileceği  genişlikte   olması ve bu yolun Topçam yönüne bağlanmasının son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Allah göstermesin ormanda tehlikeli bir durum olsa; itfaiyenin girip; yangını söndürmesi mümkün değil; çünkü yol  dar; ancak tek bir araç geçebilecek   genişlikte; halbuki  yol alanı genişletmeye müsait; yapılıp üzerine kaplama bir asfalt vurulduğunda çok güzel;  görselliğe de hitap eden; aynı zamanda Topçam yönüne;  devamında Mesudiye ve Gölköy bağlantısı da sağlıyan bir yol ortaya çıkacak; alanın gerçek turizm değeride ortaya koyulmuş olacaktır.

      Bu arada Çambaşı Mesudiye yolunun; yaklaşık 4 cü km sinden ayrılıp, Topçam yönüne giden, yeşil yol kapsamında,  Dokap tarafından finanse edilen yolun; sıcak asfaltlanmasıda devam ediyor. Bittiğinde  Çambaşı Yaylası’na Mesudiye, Gölköy, Gürgentepe, Ulubey ve Fatsa yönünden bağlantı sağlanabilecek durumda; yakın gelecekte Çambaşı Yaylası ve Çevresi Kayak Tesisleri  birlikte yerli ve yabancı çok turist çekecektir.