Birkaç gün önce Çambaşı Yaylası’na gittim. Bildiğiniz üzere İlimiz Ordu ve Karadeniz Bölgemiz uzun bir süredir yağışların etkisinde olduğundan çok da parklara, bahçelere ve açık alanlara çıkamadık. Havanın iyi olduğunu;  Meteoroloji’den alınca  bir yayla gezisi yaptık.

     Eski haliyle Çambaşı Yolu  çok yetersiz bir durumdaydı.  Bu nedenden  özelliklede yolun Kabadüz İlçesi’nden de  geçiyor olması; yolun yapılmasında aciliyat olduğu gerçeğini ortaya çıkardı. Çok önceki yıllarda başlanan yol ağır  olsada  ilerliyor.  Yaklaşık 2 yıl  önce yapımı tamamlanan Melet Köprüsünü ana  karayoluna entegre edilerek bağlanmış. Yaklaşık ön tarafta 50 metrelik; bitimden itibaren 100 metrelik kısım ana yola bağlanmış.  Kabadüz’e doğru yaklaşık 2,5 km lik kısım yapılı;  belirli bir kısmında alt yapı çalışmaları devam ediyor;  ama şimdiki haliyle durmuş görünüyor. Bir kısmında ise halen alt yapı çalışmaları başlamamış.  Kabadüz’den itibaren; Yokuşdibi Mahallesi başlangıcına kadar henüz hiçbir çalışma yok. Yokuşdibi  Mahallesi’nin (Çambaşı yönüne göre ) başlangıcından itibaren güzergah değişiyor;  ve direkt hale  geliyor.  Bu kısımda yeni güzergahtan  yol yapımı devam ediyor.  Eğim Karayolları standardlarına düşürülüyor.  Yapım Yokuşdibi Mahallesi başlangıcından; Turnalık Orman İşletme Deposu’nun  bulunduğu yere kadar devam ediyor. Varyant kesimlerine kalın taş duvarlar yapılıyor.

       Turnalık’tan Çambaşı yönüne doğru yaklaşık 1 km  sonra yol daha önceden yapılıydı ve kaplama asfaltı vardı. Şimdilerde bu kısım üzerine sıcak asfalt dökülüyor.  Yaklaşık 4 km yapılmış; geriside devam ediyor. Bu kısımda Çambaşı  Göleti’ne yakın (yaklaşık 500 metre )  şu anda  varyantı yapılan 100 metrelik bir yerde var; ama  bitmek üzere.  Yalnız Çambaşı’ndaki  7 km lik yakın çevredeki oba yollarıda  en azından stablize, mümkünse kaplama asfalt yapılırsa, Çambaşı çok özel bir yayla olacaktır.

       Çambaşı yolu yapıldığında; çok daha cazibeli olacak; gerek kayak tesisleri ve diğer altyapı tesisleri ile; mutlaka ziyaret  edilecek bir yer durumuna gelecek; Çambaşı’ndaki  doğa yapısı çok sayıda yabancı turistide buraya çekecektir.  Yapımları devam eden tesislerde bittiğinde yeterli konaklama  tesisleri oluşacak.  Çambaşı yerli ve yabancı ziyaretçilerin her zaman tercih ettikleri bir  turistik bölge haline gelecektir.