Birkaç araştırmaya göre can sıkıntısı ve zeka arasında bir ilişki var. Bununla birlikte, bunun yaratıcılığın veya rekreasyon kapasitesinin eksikliğine eşit olduğuna dair yaygın inanç yanlıştır. Her durumda, daha yüksek entelektüel yetenekler kesinlikle daha az can sıkıntısının göstergesidir.

Çocuklar söz konusu olduğunda, belirli ebeveyn tutumları onları sıkabilir, bunaltabilir ve hatta onlara gına getirebilir. Örneğin, bir çocuğun günlük programında yabancı dil, spor veya kültür etkinlikleri gibi ders dışı etkinlikler ne kadar fazlaysa, daha umut verici bir geleceğe sahip olacağı için bunun o kadar iyi olacağını düşünmeye yaygın bir eğilim vardır. Bu büyük bir hatadır.

Bu bakımdan çocuğun aldığı uyarım miktarının belli bir seviyenin altında olmamasında fayda vardır. Birden fazla kişisel ilişkiyi beslemek de iyidir. Ancak zamanlarını bu kadar çok aktivite ile doldurmak aşırı uyarılmaya yol açabilir ve bu hiç sağlıklı değildir.

Bu nedenle, birçok ebeveynin çocuklarını yönlendirmek ve onları sürekli meşgul tutmak için gösterdiği çaba, pek çok durumda peşinde oldukları hedefin tersi bir etki yaratır. Bu nedenle, çocukların bazen sıkılması gerekir. Bunun nedeni, o anların yaratıcılıklarını kullanabilecekleri anlar olmasıdır. Bir boşlukla yüzleşme ve onu nasıl dolduracaklarını bulma konusunda oldukça yeteneklidirler.

İnsanların büyük bir memnuniyetsizliğe neden oldukları için büyük saygı duydukları görevler vardır. Tabii ki, onları tekrar tekrar yapmak derin bir boşluk duygusuna ve değişerek farklı bir şey yapma arzusuna yol açar.

Bu durum bir sinyaldir, ara sıra motivasyonunuzdaki bir başarısızlık konusunda sizi uyaran bir araçtır. Örneğin, yaptığınız işe olan ilginin azalmasıyla ilgili bir sinyal olabilir. Ancak, bu duygu genellikle sizi felç etmez. Aslında tam tersine, sizi eğlendirecek ve hayatınıza daha fazla değer katacak başka bir aktivite aramanızı ister.