Alanket  Çok Programlı Anadolu Lisemizin hazırladığı; Çanakkale ve Mehmet Akif Ersoy anma etkinliği için söylenilmesi gerekenler olmalı.
Alankent-Yakacık tarihçesi içerisinde yerini almalı, Eğitim-kültür -yaşam alanı içinde farkını göstermesi gerektiği baştan "işte" dedirtmeliydi.
Lisemiz farklı bir çalışma ,etkinlik,katılım ve de öz verinin sonucunda ,kendi içinde fark atarak açılımı sağlanılmış,çok güzel etkinlikler,emek/ter katılması sonucu günümüze gelmiştir.İl içinde ve yetiştirdiği öğrenci,eğitim emekçileri ile de kendisini kabul ettirmeyi başarabilen bir avuç yerleşkelerimizden birisi Alankent'tir.
Etkinlik Kabataş Belediye salonunda sergilenirken ,önceliği salonun düzenlenmesi ve öğrencilerimizin bu etkinlik için salon ve havasına alıştırılmadığı gözlendi.Sunum ve etkinlikte yer alan öğrenci ve öğretmenlerimiz salonun bir tarafında ilişik ve fazlalık gibi duruşları önemsiz gibi bir hava oluşturduğunu gözlemledik.Misafir ve katılımcılar ve de Protokol denilen alan içinde yer alması gerekenler,Yöresel olarak ağırlık taşıyan,sponsor ve katkılarını esirgemeyen bazı insanlarımızın geri planlar itilmişliği ve protokolden uzak kalışları affedilemezdi.
bunun başında ;Eğitim ve Lisemizin her aşamasında var olduğunu bildiğimiz ; Alankent Eğitim-Kültür -kalkınma ve dayanışma derneği farklı anılmalı ve Başkanları ve yönetim gözükmeliydi.Bu gün lise var ise,Bu derneğin hakkı korunmalı ve verilmeli...
Çanakkale bir yer-yöre ve savaş alanı değildir yalnızca ,Burası ve Mehmet Akif yalnızca da,Çanakkale türküsü ve İstiklal marşı da değildir."Tükür" şiiri yersiz olduğu kanısındaydım.Tükürmekten ziyade uyandırmak, Hatta Bayrak şiiri okunsaydı,o heyecanı verecek bir öğrencimiz duygu yüklü,hissiyatlı okusaydı, salonun uyuyan elleri uyanır,ne zaman bitecek dileklerimiz ise, şaha kalkarak sürmeli diyebilirdik.
Bu tür etkinlikler içinde yer alan müzik ve şiirler özel seçilebilirdi, Hele onbeşliler -Tokat türküsü oyun havası biçimde okunması özünde yanlıştı.15'liler bir türkü değil bir Çanakkale ağıtı olduğu bilinmeli ve hiç değilse bu gibi etkinliklerde "Ağıt "olarak okunmalıydı.
Çanakkale etkinliği gibi etkinliklerimiz öncesi, Öğrencilerimiz bu yöreye götürülebilir ve yerinde o havayı aldıktan sonra, içten ve özel biçimiyle verilmesi daha uygun olabilirdi.
sahneye taşınan Türk bayrağımız ve gösterimdeki bayrak gösterimi tüylerimizi ayağa kaldıracak biçimde daha itina ile seçilebilirdi.
Söylenilecek çok şeyler olabilir ama Öğrenciler bizim,Öğretmen ve katılımcılar biziz;öyle ise, Alkışlamak yine bize düşer ve de gelecek yıllar için yol göstermek,yol çizmek,katkı sağlamak ve onurlanmak bizim hakkımız olacaktır.
Katılımlarından ve desteğinden dolayı; Kabataş Kaymakamlığı, Belediyemiz ve çalışanlarına,Daire birim yetkililerimize ve de Bizler için bir yaşamı gösterime sunmaya çalışmış olan Alankent Ç.P A Lisemiz personeline ,öğrencilerimize TEŞEKKÜRLER...