Çankırı Belediyesi tarafından engelli vatandaşlar için başlatılan tekerlekli sandalye ve akülü araba kampanyaları kapsamında dört engelliyi daha akülü arabaya kavuşturdu. Belediye Meclis kararı ile alınan akülü arabalar sahiplerine teslim edildi.
Çankırı Belediyesi tarafından sosyal medya üzerinden başlatılan kampanya sonucu hayırsever vatandaşların katkıları ile birçok engelli vatandaş tekerlekli sandalye ve akülü araba sahibi oldu.
Temin edilen tekerlik sandalyeler ve akülü arabalara ilişkin bir açıklama yapan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, belediye olarak her zaman engellilerin yanında olmaya ve onların bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.
Engellerin ortadan kaldırılması için var güçleri ile çaba gösterdiklerini belirten Başkan Dinç, "Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını sürdürebilmeleri ve diğer insanlar gibi kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için bizler bütün engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Aslında engelli olmak, hiçbir şeyi yapmaya engel değildir. Biz bunun bilinci ile hareket ederek engelli vatandaşlarımıza cesaret verme ve onları yeniden kazanma çabası içerisindeyiz. Belediyemiz tarafından başlatmış olduğumuz kampanya sonucunda birçok engelli vatandaşımızı akülü araba ve tekerlekli sandalyelerle buluşturduk. Bu kampanya kapsamında sosyal medyadan bize destek veren hayırsever kardeşlerimize de çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın duyarlılığı ve hassasiyetleri bizleri daha çok şey yapmak için harekete geçiriyor. Hem yönetim olarak hem de vatandaşlarımız ile engelli kardeşlerimizin engellerini ortadan kaldırmaya var gücümüzle devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Çankırı Belediyesi'nin bu kapsamda bugüne kadar toplam 5 akülü araba ve 21 adet tekerlekli sandalye engellilere teslim ettiği bildirildi.
Kaynak: iha