Çankırı Emniyet Müdürü iken 14 Mayıs 2014 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan kararname ile merkeze alınan Ali Murat Dağlı için veda yemeği düzenlendi.
Koç Otel'de düzenlenen yemeğe, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Garnizon Komutanı Kur. Alb. Özkan Ulutaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Togay, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk ile STK temsilcileri ve il müdürleri katıldı.
Yemeğin ardından bir konuşma yapan Ali Murat Dağlı, görev süresi boyunca adalet çizgisinden ayrılmadığını belirterek, "Tam 25 yıldır devletimize şeref ve sadakatle hizmet ettim. Bundan sonraki görevimde de en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğim. Çankırı’da görev yaptığım süre içerisinde Valimiz bize hep yol gösterdi, her zaman destek oldu. Bu nedenle kendisine minnettarım.”dedi.
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de Dağlı'ya veda etmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, Dağlı'nın kentten ayrılışının Çankırı için büyük bir kayıp olduğunu kaydetti.
Vali Vahdettin Özcan ise Dağlı ile birlikte mesai yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Güler yüzüyle, efendiliğiyle bizlerde iz bıraktı. Suç ve suçluyla mücadelede başarılı bir polis. Bundan sonraki yaşamında kendisine ve ailesine esenlikler diliyorum. Çankırı’da yaptığı çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.
Dağlı'ya yemeğin ardından çeşitli hediyeler verildi.
Kaynak: iha