Çankırı'da bir grup öğrenci, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutladı.
Çankırı'da Gençlik Muhalefeti ve Öğrenci Kolektifleri üyesi yaklaşık 100 öğrenci, Karatekin Parkı Alanı'nda toplanarak 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutladı. Ellerinde çeşitli pankartlar taşıyan öğrenciler, 'İsyan, devrim, özgürlük', 'Vardık, varız, var olacağız' ve 'Mayıs 1, sermaye 0' yazılı dövizler açtı.
Gençlik Muhalefeti ve Öğrenci Kolektifleri adına basın açıklaması yapan Anıl Deli, Çankırı'da 1 Mayıs kutlamalarının bazı çevreleri rahatsız ettiğini öne sürerek, "Açıkçası Çankırı'da işçinin bayramının kutlanılması istenmiyor. Bugün Kucaklama Taşı'nda buluşup, buraya yürüyerek müziklerimiz ve sloganlarımızla gelecektik. Buna izin verilmedi. Bu ayıpları ile onları yüz yüze bırakıyoruz" dedi.
Türk Eğitim Sen Çankırı Temsilcisi Nurcan Yanık da işçi sınıfının uluslararası birlik ve mücadele günü olan 1 Mayıs'ın 124. kez kutlanıldığını belirterek, "Bugün hep birlikte, el ele, kol kola, omuz omuza sözlerimizi ve türkülerimizi söylüyor, 1 Mayıs 1977, 1989 ve 1996'da yitirdiğimiz emekçilerimizi anıyoruz" ifadelerini kullandı.
Kutlamalarda müzik eşliğinde halay çeken öğrenciler, hükümet aleyhinde uzun süre sloganlar attı. Devrim Marşı okuyan öğrenciler, hayatını kaybeden işçiler için 1 dakika saygı duruşunda bulundu.
Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: iha