Çankırı Taş Mektep Lisesi'den kurulduğu günden bugüne kadar mezun olan öğrenciler, yıllar sonra düzenledikleri programla okullarında yeniden bir araya geldi. Eski öğretmenlerinin de katıldığı organizasyonda hem renkli, hem de duygusal anlar yaşandı.
Çankırı Taş Mektep Lisesi'nin kurulduğu günden bugüne mezun olan öğrenciler eski okullarında yeniden bir araya geldi. Bu yıl 10.'su düzenlenen "Taş Mektepliler Buluşuyor" programına katılan dünün öğrencileri, okullarını ve sınıflarını gezerken, duygu dolu anlar yaşadı.
O yılların hasreti ile mezun oldukları okulu gördüklerinde anılarının tazelendiğini ve hatıralarını dün gibi yaşadıklarını belirten eski okul arkadaşları, Taş Mektep binası önünde hatıra fotoğrafları çektirerek anılarını tazelediler. Eski dostlar, hem özlem giderdi, hem de birbirleri ile şakalaştı.
Organizasyonu düzenleyen Fazilet Mutlu, buluşma fikrinin 10 yıl önce eski bir okul arkadaşı ile görüşürken ortaya çıktığını belirterek, "O zamanlar 1940 doğumlulardan itibaren bütün kütükleri inceledik. En az 2 buçuk ay kütüklerden isimleri çıkarttık. Birçok arkadaşımıza ulaştık. Acaba ikinci yıl, acaba üçüncü yıl derken onuncu yılımıza kadar geldik. Büyük bir mutluluk yaşıyoruz " dedi.
Sosyal medyada bu konuda bir de grup kurduklarını belirten Mutlu, grup vasıtası ile ulaşamadıkları arkadaşlarının da kendilerine ulaşmasını beklediklerini söyledi.
Organizasyonun yöneticilerinden olan Aydın Demiröz de 2005 yılından beri devam ettirdikleri buluşma programının amacına ulaştığını belirtti. Taş Mektep'in Çankırı'nın ilk lisesi olduğunu dile getiren Demiröz, "Buradan mezun olanlar hem şehrimize, hem ülkemize büyük katkılar sağlıyorlar. Bizim nüfusumuzun büyük bir kısmı şehir dışında olduğu için eski arkadaşlarımızın bir araya gelip hasret giderdikleri bir program oldu. Bu iş için bir de dernek kurduk. İsmi Taş Mektep ve Çankırı Lisesi Mezunları Derneği. Buluşma programını önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeyi düşünüyoruz." dedi.
Okulun 1961 yılı mezunu Aysel İğde ise eski okul arkadaşlarını görmenin ve anılarını tazelemenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
Okulda 4 yıl baş muavinlik yapan Yekta Başeğmez de 10.'su düzenlenen buluşma etkinliğine yıllardır Antalya'dan katıldığını ve eski öğrencileriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.
Program, çeşitli etkinliklerle gün boyu devam etti.
Kaynak: iha