CHP Genel Başkanlığına bir dilekçe verdik. Dilekçedeki hususular şöyledir. Herkesin bildiği gibi CHP Atatürk ve İsmet Paşamıza rağmen DENK bütçe konusunda onlar gibi hassas değildirler. İşte dilekçemizden özetler. 

Tarafınızdan da çok iyi bilindiği gibi 14 Mayıs 1950 tarihinden bu yana bir birinden açık bütçeler yapılarak Atatürk’ün direktifine göre bağımsızlığımız elden gitmiş ve İsmet İnönü’nün deyimi ile  de Türk milleti tam manasıyla iflasa sürüklenmiştir. 

Konu hakkındaki Atatürk ve İsmet İnönü’nün direktifleri ortadadır. Bu direktifleri özetle yazalım 

Ebedi şefimiz Atatürk’ün direktifleri 

Bugünkü savaşmalarımızın gayesi tam bağımsızlıktır. Bağımsızlığın bütünü ise ancak mali bağımsızlıkla mümkündür. Mali bağımsızlığın korunması için ilk şart bütçenin ekonomik bünye ile orantılı ve DENK olmasıdır. 

 Milli Şef İsmet İnönü’nün direktifleri  

Enflasyon politikası, iktidarın daha ilk yıllarından itibaren iktisadi bünyeyi süratle takatinden düşürerek 1952 yılının son baharı başlarında, memleketi tam manasıyla iflasa sürüklemiştir. Kelimeyi tartarak kullanıyoruz. 

Bütçe açığı, bir milleti, rutubetin bir binayı çökertmesi gibi yok eder 

Bu direktifleri özetlersek: 

  1. Açık bütçeler bağımsızlığımızı yok eder,  
  2. Türk milletini tam manasıyla iflasa sürükler  
  3. Ve rutubetin bir binayı çökertmesi gibi çökertir. 

    İşte Türk milletine anlatamadığımız ve mücadelesini veremediğimiz hususlar bunlardır.  

    Bu yıkılışa dur diyebilmek amacıyla 14 Aralık 2018 de Danıştay nezdinde ilk davamızı açtık. Konuyu Yüce Hukuk makamının önüne getirdik. Ancak iki yılı aşkın zamanda bir sonuç alamadık. Bütçe kanunu ve tüm Kanunlar için doğrudan Anayasa Mahkeme’sine dava açma hak ve yetkisi iktidarın dışında  sadece CHP nin vardır. Anayasa Madde 150 Bu nedenle Anayasamızın  150. Maddesine göre yetkili ve görevli olan CHP Genel Başkanlığına durumu arz etmek zorunluğu doğmuştur. Halen 2021 Mali yılı bütçesi için açtığımız  dava derdestedir. Dava doya numarası 10. D. 2020/6302 dir. Dava açma süresi 60 gün içinde düşer. 2021 mali yılı bütçesi 22 Aralıkta kabul edildiğine göre 20 Şubat 2021 de dava açma süresi düşecektir. Bu nedenle acilen dava açılması zarureti ile karşı karşıyız. Açık bütçeler yolu ile Türk milleti İsmet İnönü’nün deyimi ile tam manasıyla iflasa sürüklenmiştir. Atatürk’ün deyimi ile de bağımsızlığımız korunamamıştır. Bu itibarla konunun  ivediliği ve  önemi dolayısı ile T.C. Anayasa Mahkeme’sinde iptal davası açılması acil bir zarurettir. İki yıllık mücadelemiz sonunda Davalarımızı bir hayli  ileri safhalara kadar getirdik. Ama ilk davayı açtığımız 14 Aralık 2018 tarihinden bu yana iki seneden fazla bir süre geçtiği halde Bilkent’teki Danıştay’dan Ahlatlıbel’deki T.C. Anayasa Mahkemesine dava dosyamızı gönderemedik. Bu konu artık tüm Türk milletinin malıdır. Verdiğimiz dilekçemizi internet Guruplarına da dağıttım. Türk milletinin bilgilerine sundum. Başarı başaracağız diye yola çıkanlarındır. Yola çıktık yolumuzu Yüce  Yaratan açacaktır.