Bir hafta ne kadar çabuk geldi ve geçti. BU hafta yazın yazmayı unuttuk. Uyarı almasaydım unuttuğumu dahi bilmiyordum. Ben yazdım zannediyordum.  Ama arşivime baktım yazmamışım. Böyle olunca da her gün yazı yazan yazarlara hayranlığım artıyor. 

 Geçen hafta çok  önemli bir hafta idi. Üç fidanın idam sehpalarındaki hazin sonu. Ders almamışı bir Türkiye’de yaşadığımızı bize göstermiştir. Hala daha üç fidanın bütçe açıklarının kurbanı olduklarını anlamadık ve de anlatamadık. 

Bu gün (11 Mayıs 2021) tarihinde Sözcü Gazetesinde Soner Yalçın’ın Göçlghe Koalisyon Hükümeti başlıklı yazısı bulunmaktadır.. Her zamanki gibi derin derin düşünen ve doğru yorumlara varmak isteyen bir sistemle yazısını kaleme almıştır. A dan Z ye yazdıklarına katılmamak mümkün değildir. Ancak bir noktası hariç. 

Diyor ki: 

 Son dönemde  mafya/tetikçiler nasıl hortladı? 

Ne liberalizm çöktü 

İşte bize göre bu doğru tahlil değil. Çünkü ne liberalizm çökmez çökertir. Neo liberalizm denilen şey açık bütçe ve enflasyonun bir müstemlekede yer almasıdır. Başka bir şey değildir. O takdirde Kurtuluş Savaşımızın Batı cephesi komutanımız 1957 de TBMM de yaptığı konuşmalardan işe başlamak gerekir 

İşte o konuşmalarından bir kaç cümle 

· Enflasyon politikası, iktidarın daha ilk yıllarından itibaren iktisadi bünyeyi süratle takatinden düşürerek 1952 yılının son baharı başlarında, memleketi tam manasıyla iflasa sürüklemiştir. Kelimeyi tartarak kullanıyoruz.(3) 

· Bütçe açığı, bir milleti, rutubetin bir binayı çökertmesi gibi yok eder(8) ( s.14) 

Demek ki ne imiş olup biten? 

 Türk milleti enflasyon politikaları sonunda tam manasıyla iflas etmiştir. 

· Bütçe açığı, Türk  milletini, rutubetin bir binayı çökertmesi gibi yok etmiştir. 

 

 O zaman da mafyanın ekmeğine yağ sürülen dönem başlar. İktidarlarımız ise Atatürk’ün dikkat çektiği DENK bütçeden uzak bir noktada ise; “ Durum vahim ama umutsuz değildir” denilen günlerden geçtiğimizi  anlıyoruz. 

Sistemi önceleri yalnız para değerini düşürüyoruz başka bir şey yapmıyoruz diyerek para  değerini 0 noktasına doğru tam gaz düşürdüler. Geçen hafta yazdım. Orduevinde bir bardak çayı 15 kuruşa içen Ütğm. Aytekin Ertuğrul. E Albay Aytekin Ertuğrul olarak aynı çayı 2.000.000 TL ye içiyor. Çöken biz miyiz yoksa neo liberalizm mi yoksa Türk milleti mi, çökertildi. Artık buna siz karar verin. 

Bir memleketin veya bir ulusun ulusal iradeden uzaklaşmasının ilk işareti ulusal paranın değerinin düşürülmesidir. Ondan sonra ise gerisi gelir. 



 Bu haftanın sözü: Ulusal egemenlik yolunun ilk basamağı" Ya İstiklal ya ölüm "dür