5- 6 gündür yürüyüş yaparken yanından geçtiğim konteynerın önünde, akan suların ve yağ artıklarının iz yaptığı yoldan atlaya atlaya geçiyorum.

Parçalanmış naylon artıkları, bütün atılmış ekmek parçaları ve acayip bir pis koku.. Kimsenin dikkatini çekmedi mi acaba? merak ettim. ( Atatürk bulvarı, sahil caddesi..)

Dün tesadüfen gördüğüm belediye çalışanlarına bahsettim bu durumu, ben söylediğim için mi, yoksa tesadüf mü bilemiyorum, bu akşamüstü eve dönerken görevlileri gördüm orda, biraz sohbet ettim. Dökülen yaprakları temizlemek Büyükşehir Belediyesi’nin , çöp olayı Altınordu Belediyesi’nin görevi abla dediler. Hatta ağaçların altında arabalar park edildiğinden o alanı temizleyemiyoruz diye de şikayet ettıler. Bu seferlik ,konteynerin önünü, iyice temizleyin , bol suyla yıkayın diye rica ettim.

Bu sokakta oturanlara yakıştıramadım. Çöpleri apartman görevlileri ( kapıcı demek istemedim..)koyuyor diyenler olacak, bu onların suçu değil…Çöplerin poşetlerden taştığını, şıp şıp suların aktığını görüyorum. Akmaması için İki poşete geçirmek lazım, kedi köpek işi hiç değil bunlar, oraya girmeleri mümkün değil, karton toplayan gençlerdir.. içinde bir şeyler ararken dışarı dökülüyor. Onlara da kolaylık olsun diye, pet şişeleri, karton,plastik vs. ayrı poşetlere koyalım derim.

Ayrıca o alanda restaurant ve cafeler de var, onlarında bu konuda dikkat etmelerini rica ediyorum aynı sokakta oturan biri olarak..