AK Parti Sungurlu İlçe Başkanı Muammer Çuhacı, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte görevinden istifa etti.
30 Mart 2014 Mahalli İdareler seçimlerinin ardından yapılan parti içi seçim sonuçları değerlendirmesi doğrultusunda belediye başkanlığının kaybedildiği ilçelerden biri olan Sungurlu’da teşkilata yönelik yapılması beklenen operasyon gerçekleştirildi. Yapılan değerlendirmeler neticesinde AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Sungurlu İlçe Başkanı Muammer Çuhacı ve yönetim kurulu üyelerinin tamamının istifasını istedi. Ancak ilçe başkanı ve yönetimi il başkanı Ceylan’ın bu isteğini yerine getirmeyerek, sabah saatlerinde Ankara’ya gitti.
Parti genel merkezinde Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu ile görüşen İlçe Başkanı Muammer Çuhacı, Soylu’nun isteği doğrultusunda istifa dilekçesini kendisine iletti.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Sungurlu İlçe Başkanı Muammer Çuhacı, il başkanı Ahmet Sami Ceylan’ın istifasını istediğini ancak kendisinin bu isteği farklı hesaplar içerisinde olunduğunu düşündükleri için kabul etmeyerek genel merkeze gittiklerini anlattı. Genel Merkezde Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu ile bir görüşme yaptıklarını söyleyen Muammer Çuhacı, Süleyman Soylu’na yönetim kurulunda bulunan 23 arkadaşıyla birlikte istifalarını ilettiklerini kaydetti.
İstifa etmelerinin istenmesinin 30 Mart seçimlerinde başarısız olmalarından kaynaklanmadığını, birilerinin kongre hesabına uymadıkları için istifalarının istendiğini ileri süren Muammer Çuhacı, “Biz partimize gönülden bağlıyız. Bu gönül bağımızı da kimse koparamaz. Her zaman partimizin genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emrindeyiz. Bundan sonra bize partinin çaycılığı görevi de verilse onu yaparız” şeklinde konuştu.
İstifalarla Sungurlu İlçe Teşkilatı boşalırken, önümüzdeki günlerde ilçe başkanlığına yeni bir ismin atanması bekleniyor.
Kaynak: iha