Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, hayal tüccarlığı ve umut tacirliği ile belediyecilik yapılmayacağını söyledi.
Ticaret Borsası ziyaretinde üreticilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, belediye hizmetlerinde ayrımcılık yapıldığını iddia eden muhalefete yüklendi.
Muhalefetin temsilcilerinin ‘Şu mahalleye bu yapıldı, bu mahalleye şu yapılmadı’ yönündeki söylemlerin iddianın ötesinde bir iftira olduğunu dile getiren Başkan Külcü, bilerek bu tür söylemlerde bulunmanın iddia olmaktan çıkarak, iftira boyutuna geldiğine dikkat çekti.
Çorum’un tüm mahalleri ve bu şehirde yaşayan herkesi bir gördüklerini vurgulayan Başkan Külcü, “Siyasete başlarken başbakanımız AK Parti’nin siyaset anlayışının temelinde “insanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturunun olacağını söyledi. Halkımıza şunu söylemek istiyorum. Yapılan asfaltın CHP’lisi, MHP’lisi olmaz. Yapılan parkın CHP’li, MHP’lisi olmaz. Hizmetin kalitesi olur. Biz 5 yıldır yaptığımız işlerle ortaya çıkardığımız eserlerle bunu halkımıza gösterdik. Bunu ortaya koymaya devam edeceğiz” dedi.
Çorum’da ilk kez Tahıl Pazarı’nın satıldığı dönemde 100 bin ton asfalt serimi yapıldığını açıklayan Başkan Külcü, “Kasanızda para varsa, projenizde yoksa yapacağınız en iyi şey bir asfalttır. Biz her yıl 100 bin tonun üzerinde asfalt serimi gerçekleştirdik. Bunun belediye maliyeti 70 milyon TL. Bunların hiçbirisi lafla olmuyor. Hayal tüccarlığı yaparak, umut tüccarlığı yaparak belediyecilik olmaz. Nasıl dükkanınızı yönetirken hesap kitap yapmak durumundaysanız belediyede böyle. Bir bakıyorum arkadaşlar taşeron firmalarda çalışan işçilerimizin hepsine yüksek ücretler ödüyorlar. Bir bakıyorum raylı sistem getiriyorlar. Kanundan, nizamdan haberleri yok. İşin birde hesap kitap tarafı var. Bunları elden bıraktığınızda 10-15 yıl öncesine dönersiniz o zamanda esnalar camlarına belediye personeline taksitli satış yapılmaz. Belediye personeline veresiye satış yapılmaz. Çorum bunları gördü. Unutmamak lazım” diye konuştu.
CHP’Lİ SEÇMENLERİMİZİN YÜZDE 51’İ, MHP’Lİ SEÇMENLERİMİZİN YÜZDE 75’İ BELEDİYE HİZMETLERİNDEN MEMNUN
Çorum Belediyesi olarak yaptırdıkları anketler sonucunda CHP’li ve MHP’li seçmenlerinde belediye hizmetlerinden memnun olduğunu ifade ettiklerini anlatan Külcü, “Benim söylediklerimden sonra çıkıp hala muhalefet partilerimizin belediyenin alacağı, vereceği ilgili söz söylemelerinin iki nedeni var. Birincisi davulumun parası hikayesi gibi ‘sen ne söylersen söyle ben aklımdakini söyleyeceğim” ikincisi ise anlamıyorlar. Anlamıyorlarsa o daha vahim hem şehre hem partisine kötülük ediyorlar demektir. İsimlerini vermeyeceğim çokta ilgilendirmiyor beni kim oldukları. Çorum Belediyesi’nin 45 milyon TL borcu vardı. Başbakanımızın talimatıyla yeniden yapılandırıldı. 15 milyon TL’si silindi. 5 milyon TL’si de bir önceki dönem ödenmişti. Bizde geriye kalan 25 milyon TL’lik borcu ödedik Ayrıca aldığımız kredilerin üzerinde gayrimenkul aldık. Biz hizmet kurumuyuz. Çorum Belediyesi olarak parasını gözeten bir hale geldik. İnsan kaynağını yöneten bir belediye haline geldik..Her şeyin hesabını kitabını yapıyoruz. Muhalefetin sözcüleri şuraya hizmet yapıldı bu mahalleye hizmet yapılmadı. Bende onlara yapılan anketleri söylüyorum. Yapılan anketler ortada. 5 yıllık hizmet performansımızı sürekli sorgulattık. AK Parti seçmenini bir tarafa bırakıyoruz. Oyunu CHP’ye veren seçmenlerin yüzde 51’i MHP’li seçmenlerin yüzde 75’i bu şehirde belediye başkanının yaptığı hizmetlerden ve belediyecilik anlayışından memnun olduğunu ifade ediyor” şeklinde konuştu.
Her gittikleri büyük bir ilgi ile karşılandıklarını dile getiren Başkan Külcü, yaptıkları çalışmalar sonunda milletin rızasını kazanmaktan dolayı memnun olduklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: iha