Çorum Sanayi ve Ticaret Odası (TSO) bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Odalar ve Borsalar (TOBB) Çorum İl Kadın Girişimciler Kurulu Mayıs ayı toplantısını Çorum Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde borsa komleksinde gerçekleştirildi.
Toplantı öncesinde bir konuşma yapan Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, TOBB Çorum İl Kadın Girişimciler Kurulu üyelerini borsa kompleksinde misafir etmekten duyduğu mutluluğunu ifade edecek Çorum ticaret borsasının faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Çorum’da ilk borsanın 4 bin yıl önce Hitit İmparatorluğu ticaret merkezi olan Şapinuva’da kurulduğunu hatırlatan Ali Bektaş, “ Kadın girişimcilerin faaliyet ve çalışmaları bizleri gururlandırıyor. Bizler ne aldatan nedene aldanan oluyoruz. Borsa yönetiminde tek bir bayan üyemiz yok, önümüzdeki dönemde aramızda bayan üyeler görmek istiyoruz. Kadın girişimciler toplumun her kesiminde daha fazla temsil edilmelidir. Çorum tarihine bakıldığında bugüne kadar kadın belediye başkanı ile idare edilmediğimiz görülüyor. Bundan sonraki günlerde sizlerin toplumun her kesiminde yer almanızı, belediye başkanı, Vali yada başka üst düzey yönetimlerde bayanları görmeyi arzu ediyoruz. Bunun gerçekleşmesi içinde bayanların hem cinslerine sahip çıkması gerekiyor.” ifadelerini kullandı..
Kendisinin kadınların erkeklerden eksiği değil tam tersine fazlalıkları olduğuna inandığını anlatan Bektaş, “Günümüz dünyasında yeryüzünde erkek kalmasa, kadınlar teknolojik gelişmeler sayesinde dünyanın devamını sağlayabilirler fakat kadınlar olmadan bunu sağlamak mümkün değildir. Ben buradan tüm bayanlara çağrıda bulunuyorum, önümüzdeki dönemde başta Çorum Ticaret Borsası Yönetimi olmak üzere bayanları Vali, belediye başkanı, başkan yardımcısı vs. olarak toplumun tüm kesimlerinde daha fazla görmek istiyorum. Bu konuda elimden gelen desteği vermeye hazır olduğumu bilmenizi isterim “ şeklinde konuştu.
Çorum Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Kolağası’nın kısa konuşmasının ardından sözalan TOBB İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Yasemin Kefçeli, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş’ın daveti üzerine Mayıs ayı toplantılarını Ticaret Borsası’nda gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Borsa başkanımız Ali Bektaş ve çalışma arkadaşlarına nazik davetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Burada bulunmak ve toplantımızı bu çatı altında gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Kaynak: iha