Türkiye işi gücü bırakmış bütçe açıklarını bırakmış artan iç ve dış borçları bırakmış varsa yoksa Sayın Cumhurbaşkanımız 3. Defa mı aday oluyor yoksa ikinci defa mı aday oluyor konusuna takılmıştır. Hukukçusu ve Atatürk’ü olmayan yerlerde bu tartışma normaldir. Sen “Atatürk’ün DENK bütçe emrini, takmam” diye kararlar verirsen sen hukuk devletinde hukuku ayaklar altına alırsan geleceğin durak burasıdır. Ben hukukçu değilim. Hukuk’a saygılı bir vatandaşım. Bu nedenle de şu an itibari ile bir kaçı yakın dostum olan avukat kardeşimiz benim vekâletimi taşıyorlar. Sayın Erdoğan üçüncü kez Cumhurbaşkanlığına aday olamaz görüşü doğrudur. Sayın Av. Güner Yiğitbaşı bu doğruyu açıklamış ve Anayasamızın 26. Maddesi kapsamında yaymıştır. Hukuk adamı olmanın ve bu sürecin kendisine verdiği görevi yerine getirmenin huzuru içindedir. Bir tek Anayasamız vardır. Başka Anayasa yok. Kaynağını Anayasadan almayan bir işlem asla yapılamaz. Ben şahsen bu zamların kaynağının Anayasada olmadığı görüşündeyim. Tanıdığım tanımadığım tüm hukukçular da bu görüşteler. Ama açık bütçeler zamlara yol açar zamlar ise Anayasamızın 166.Maddesine göre Anayasal yasaklar kapsamındadır. O halde zam yapmak Anayasaya aykırıdır iddiası ile açtığım davaların tümü 5 yıl içinde RET oldu. Danıştay'a gittim. Danıştay hukukçularının bir tanesini gördüm. 4 yıldır Açık bütçelerin ve zamların Anayasadan kaynağını almadıkları gerekçesi ile açtığım Tüm davalar RET edildi. Zamlara izin veren Anayasa maddemiz hangisidir. Diye sordum. Dedi ki bu konu beni çok aşar

Şimdi de Sayın Erdoğan'ın üçüncü defa aday olabileceğine ilişkin maddemizin hangisi olduğunu söyleyecek bir hukuk ustası aranacaktır. Bulunacaktır. Üçüncü defadır ki aday olunacaktır. Çünkü burası sadece ve sadece hukuku eksiği olan başka da bir eksiği olmayan dört dörtlük bir Hukuk devletidir. O kadar eksik kadı kızında da olur. Şimdi Anayasamızı birlikte görelim bakalım olur mu olmaz mı siz karar verin. Anayasa Madde 101. Anayasa madde 101: ......... Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir. NOKTA. İş bu kadar açık ve kesindir.

DEMOKRASİ ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ

Demokrasimiz hukuk devletinin ve Anayasamızın gereklerine göre işlememekledir. Onun için demokrasimizde “ DEMOKRASİ GAZİLERİ” ve DEMOKRASİ şehitleri çok görülen olaylardandır. İlk demokrasi gazimiz Batı Cephesi Gazisi + Demokrasi Gazisi olan İsmet Paşamızdır.

Osman Bölükbaşı da bir demokrasi gazisidir. Bu gazilik Kırşehir’in kaza yapılması ile de doruğa çıkmıştır. Hem Osman Bölükbaş hem de Kırşehir şehir olarak GAZİ olmuşlardır. Gaziantep’in Gaziliği de kurtuluş savaşımızda hak edilmiş bir gaziliktir.

Ama günümüzde Gazilik biraz değişti. Bana göre hukuk ve demokrasi gazilerimizden bahsedersek en önde 28 Şubat olayı bahane edilerek müebbede mahkûm edilen Kahramanlarımız gelirler. İşte o gazilerimiz. Ve şehitlerimiz

  • İsmail Hakkı Karadayı (Dönemin Genelkurmay Başkanı, dava devam ederken öldü ve şehit düştü)
  • Çevik Bir (Emekli orgeneral Dönemin Genkur II. Başkanı)
  • Çetin Doğan (Emekli orgeneral Dönemin 1. Ordu Komutanı)
  • Erol Özkasnak (Emekli Tümgeneral Dönemin GENKUR Genel. Sekreteri )
  • Vuıral Avar. ( E Hv Korgeneral) ( Dönemin Genkur. Genel Plan ve Prensipler Başkanı Hapishanede şehit oldu.)
  • Ahmet Çörekçi (Hv. Plt. Orgeneral Dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı)
  • Hikmet Köksal (E Orgeneral Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı)
  • Teoman Koman (E. Orgeneral Dönemin Jandarma Genel komutanı)
  • Hakkı Kılıç E Korgeneral Dönemin J. Genel Komutan Yrd. NOKTA.

    Doğru Parti genel Başkanı eski Sağlık bakanlarımızdan Dr. Rıfat Serdaroğlu Cumhurbaşkanımızın oğluna hakaretten mahkûm edildi cezası onaylandı ve cezaevine giriş çıkış yaptı Şartlı tahliye oldu. Şanslı bir gazimizdir. Ama bir daha hakaret edersen içeri gidersin ha diye de tehdit aldı. Bu nedenle demokrasi, gazimizdir.

    Gazı olmak Osman Kavala için de pekala söylenebilir. Biz şimdiden söyleyelim. Nasıl olsa gelecekte söylenecektir. Gezi Parkı Davası'nda "hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Osman Kavala ve diğerleri için ağırlaştırılmış müebbet veridi. O Müthiş bir demokrasi gazisidir. Bu gaziliğe Ayşe Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Av. Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi de dâhildir. Mahkemelere hiçbir telkin ve tavsiye yapılmamıştır. Siz kim oluyorsunuz da kesilen birkaç ağacı bahane ederek "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ediyorsunuz. Teşebbüs vasıtalarımız yoktu. Herhangi bir tank uçak gemi vs. Siz kimi kandırıyorsunuz. Fırsatınız olsaydı yapacaktınız

Katledilen, Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş de bir demokrasi şehidimizdir. Allah rahmet etsin.

Bir gün gelecek Kurtuluş Savaşımızın şehitleri gibi Demokrasi şehitlerimizin de vatanımızın bağrında özel şehitlikleri olacaktır.