Cumhuriyet denilince bizim neslin en çok gurur duyduğu bir terimi anlamaktayız. Cumhuriyeti en güzel anlatan yazı Atatürk’ün Cumhuriyeti kurduktan sonra Bize Cumhuriyeti kazandıran Başkomutanımızın Cumhuriyetimizi ilk başbakanı olarak düşündüğü İsmet İnönü'ye Başbakanlığı kabul ettirmesi ve onu ikna amacıyla yazdığı tarihi mektubunun linkini vererek yazımızı sürdüreceğiz. https://www.sozcu.com.tr/2016/yazarlar/emin-colasan/ataturkun-ismet-pasaya-mektubu-1475881/

Bu mektup tarihi bir mektuptur. Her Türk bu mektubu okumalı anlamalı biz nereden nereye geldik görmelidir. Cumhuriyetimizin Atatürk tarafından çizilmiş temel rotalarından birisi ise.

Cumhuriyet daha ziyade kimsesizlerin kimsesidir. M. Kemal Atatürk

Özdeyişi ile özetlenmiştir. Bu ilke 14 Mayıs 1950 den sonra rafa kaldırıldı. Peki, yerine ne konuldu?

Biz her mahallede bir milyoner yetiştireceğiz. Biz küçük Amerika olacağız. 72 senedir küçük Amerika oluyoruz. Hepiniz şahitsiniz öyle değil mi? Nasıl bir küçük Amerika olduk?

Atatürk gününde bir ABD doları 80 kuruş idi. Bu gün 28 Ekim 2022 de ise 18.608.000 TL dir. Biz Atatürk gününde 80 kuruş olan bir ABD dolarına 1 TL diyelim.( Hesap kolay olsun kimsenin hakkını yemeyelim diye) Bu bir TL Atatürk TL sidir. Şimdi 1.000.000 TL miz sıkıştırılarak UYDURUK TL yapılmıştır. Yani T.C. TL si o günden bu yana 18.600.000 defa haçlı paralarına ezdirilmiştir. İşte Cumhuriyetimizi bunun için buruk kutluyoruz.

Cumhuriyetimizin görkemli TL si ile 15.500.000 TL ye Kızılay’da ancak bir bardak çay içilebilmektedir.

Bu günleri bize getirenlere lanet olsun. Birinci vazifen Türk İstiklal ve Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir emrini unutanlara ve unutturanlara yazıkları olsun.

Her karış toprağını şehit kanları ile sulayarak Türkiye Cumhuriyetini kuran Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ve bu başarıyı elde eden Ordumuzun anne baba ve kardeşlerinin torunlarından ibaret olan Türk milletine Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Bize Cumhuriyeti kazandıranların Ruhları şad olsun. Onlara bir anma ve bir Fatiha’yı bile çok gören varsa lanet olsun.

Bu büyük zaferi ve Cumhuriyeti içine sindiremeyen hala daha kapı kapı dolaşarak düşmanlarımızdan medet umanlara Cumhuriyetimizden faydalanarak kazandıkları, yedikleri, içtikleri helal olmasın.

Cumhuriyetimizin 99. Yılı Türk milletine kutlu olsun. Bu büyük eseri bize kazandıran şehitlerimize Fatihalar okuyalım ve onları analım.

Yaşasın Cumhuriyet Yaşasın Başkomutanımız Yüce Atatürk. Yaşasın Kahraman ordumuz yaşasın Büyük Türk Milleti