Orduspor’da 11 Haziran’da yapılacak olan genel kurul öncesinde yaşanan belirsizlik ‘Denize düşen yılana sarılır’ atasözünü akıllara getirmeye başladı.
4 Haziran’da yapılması planlanan ancak çoğunluk sağlanamamasından dolayı 11 Haziran’a ertelenen kongreye kısa bir süre kaldı. Orduspor’un deyim yerindeyse kaderinin belirleneceği kongre öncesi belirsizlik var. 4 Haziran’dan önce başkanlığa ‘şartlı aday’ olduğunu açıklayan Nedim Türkmen daha sonra sessizliği korurken, aday olana destek veririm diyen mevcut başkan Yaşar Pamuk’un ise daha sonra yaptığı açıklamalar yeniden aday olabileceğinin sinyallerini verdi.
Henüz resmi olarak adaylıklarını açıklamayan iki isimde Orduspor’da dibi gördü. Orduspor’un kayyum ve kapatılma ihtimalinin konuşulma ahlaksızlığının yapıldığı bu günlerde iki isimden birisinin başkan olmasına itiraz edilmemesi gerekir.
Nedim Türkmen; Orduspor’da hem zirveyi hem de dibi görmüş eski başkan. Orduspor’u 26 yıl aradan sonra Süper Lig’e çıkaran, yaptığı transferlerle adından söz ettiren ancak sonra Orduspor’un paraşütsüz düşmesine engel olamayan Nedim Türkmen ‘şartlı aday’ olacağını belirtti. Birincisi, Orduspor’u seven birisi Orduspor için şart istemez. İstememeli. Zira bu günlere gelinmesinin en büyük sorumlusu olan birisi hiç istememeli. İkincisi ise gelmeden bile hem siyasilere hem de taraftarlara iğneleyici laflar söylemesi büyük bir hata. Zaten bundan dolayı kaybetmedin mi ? Birleştirici olunması lazım. Özellikle Ordu’nun spor olarak parçalara ayrıldığı bu günlerde buna daha çok ihtiyaç var.
Yaşar Pamuk’a baktığımızda ise, kendisinin de söylediği birşey var. Hem futbol hem de basketbol şubesinin küme düştüğü bir sezonda kimse başarıdan bahsetmesin. Zor günlerde elini taşın altına koydu ancak taş ağır geldi. Sezon başında zorla açılan transfer tahtasının ardından yapılan yanlış transferler başarısızlığa ön ayak oldu. Yönetim bazında bakıldığında ise tam bir fiyasko yılı oldu. Herşey rağmen takımı yaşatmaya çalışan, Ordu’da taraftarları takıma destek olmaları için birleştirmeye çalışan Pamuk yeniden aday olabilir.
Sözün özü, Nedim Türkmen’in vizyonu Yaşar Pamuk’un Orduspor sevdası ve birleştirici yapma gayretiyle harmanlandığı zaman aydınlık bir sezon görme şansımız olabilir.