AK Parti Denizli Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, 2013 Üretim Sezonu Prim uygulamaları kapsamında pamuk üreticilerinin beklediği pamuk destekleme priminin üreticilerin hesabına aktarılacağı müjdesini verdi.
AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, yaptığı yazılı açıklama ile Denizli'de pamuk üretimi gerçekleştiren üreticilerin bekledikleri pamuk destekleme ödemelerinin hesaplarına hafta sonu itibariyle aktarılacağı müjdesini verdi. Yüksel, 643 pamuk üreticisinin hesabına 12 milyon 245 bin TL ödemenin hafta sonu itibariyle üreticilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi. Yüksel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“İlimiz pamuk üretimi konusunda konum itibariyle önemli merkezlerden bir tanesidir. Bu bağlamda Sarayköy, Honaz, Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerimizde pamuk üretimi gerçekleştiren üreticilerimizin desteklenmesi ve onlara sunulan kolaylıklara bir an önce kavuşmalarını sağlamak maksadıyla bizler üzerimize düşen görevleri yapmanın gayreti içindeyiz. Bu düşünceden hareketle İlimiz pamuk üreticilerine aktarılacak olan, toplam da 12 milyon 245 bin TL’lik destekleme ödemesinin, ilimizde üretim gerçekleştiren üreticilerimizin hesabına aktarılmasını sağlıyoruz. 2013 yılında bitkisel üretimde ödemesi bekleyen Pamuk desteklemelerinin tamamı üreticilerimizin hesabına hafta sonu itibariyle geçmiş olacak. Böylelikle 4 ilçemizde Pamuk destekleme ödemesi bekleyen üreticilerimize desteklemeler verilmiş olacaktır. Bu verilen desteklemelerin üreticilerimize güç katacağına gönülden inanıyorum ve bu vesileyle üretim sezonunun bol kazançlara vesile olmasını temenni ederim" dedi.
Kaynak: iha