Bu hafta yeni yazı yazamadım. Ama bir yeni var içinde. Yeni kitabımım girişinden bir kesit aldım ve sunuyorum.

Bu kitabımız ” Denk Bütçe ve Cumhuriyet’ adını taşıyor. Neden böyle, 29 Ekim 1923 te kurulan Cumhuriyetimiz DENK bütçelerle 15 senede dünyaya örnek bir mutlu ülke oldu. Ancak ayni ülke açık bütçelerle 14 Mayıs 1950 den sonra dünyanın en alt ülkeleri arsında yerini aldı. Bu gün açık bütçelerin açtığı yolda inim inim inleyen bir Türk milleti vardır. Bu kitabımızın da amacı Türk milletinin açık bütçe gafletinden kurtulmak amacı ile 14 Mayıs 1950 tarihinden bu yana yaptığı mücadeleye bir tutam tuzla katılmaktır. Bu açıdan bakılınca kitap Türk Milletine Brifing ve Zamsız Türkiye Yolunda adlı kitaplarımın bir devamıdır da denilebilir.

Bu kitapta da Cumhuriyetimizin yüce makamlarına yazdığımız mektuplar dilekçeler ve Danıştay’a açtığımız davalarda verilen kanunlara, hukuka, Anayasaya vicdani kanaatlere uymayan BUTLAN ret kararları Türk milleti ile paylaşılmaktadır. Türk milletinin içinde olmadığı yürüyüşler eninde sonunda 9 Eylül gibi İzmir’e gitmez. Mutlu sona ulaşmanın yolu Türk milleti ile bir ve beraber olmaktır. Atatürk 10. Yıl nutkunda aynen şöyle demektedir.

Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti'dir.
Bundaki muvaffakiyeti Türk milletinin ve onun değerli ordusunun bir ve beraber olarak azimkârane yürümesine borçluyuz.

Türk milleti ve onun namına karar veren hukuk makamlarının bu gaflet yolunda gidişin Atatürk ve Anayasamızca yasaklandığını görecek ve açık bütçe yolundan gidilmesinin önlenmesi için gerekeni yapacaktır. 21 Yüzyılda hala daha açık bütçelerle boğuşmak Türk milletinin tarihine kahramanlığına, tarihteki başarılarına asla uygun düşmemektedir.

Anayasamız bir demokratik hukuk devleti Anayasası’dır. Bu nedenle hukuk devletinin sağlanması için birçok yerlerde öznel hükümler taşımaktadır.

Bütün Anayasaya aykırı kanunların T.C. Anayasa Mahkemesine götürülmesi hak yetki ve görevini Cumhurbaşkanı ve iktidar dışında sadece Ana Muhalefet Partisine vermiştir. Anayasa Madde 150

Ve keza Anayasamızın 74. Maddesinde ise aynen şu hüküm yer almaktadır. “Vatandaşlar………, kendileriyle veya kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri hakkında, yetkili makamlara ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yazı ile başvurma hakkına sahiptir.”

Yine Anayasamızın 125. Maddesi de hukuk devletinin en temel maddelerinden biridir. “İdarenin her türlü eylem ve işlemlerine karşı yargı yolu açıktır.”

Bu madde Türk vatandaşlarına hak ve vecibeler de yüklemektedir. “idarenin her türlü eylem ve işlemlerine karşı yargı yolu açıktır” maddesi ile idarenin yaptığı ve yapacağı özelleştirmeler. Açık bütçeler her türlü menkul ve gayrimenkul satışları her türlü zamlara karşı yetkili, makamlara TBMM ne diğer yargı kurumlarına dava açma hak vs. de dâhildir.

İşte biz bu Anayasa maddelerinden yola çıkarak kitabımızı oluşturduk. Bir ay içinde kitap elimizde olacaktır.

14 Mayıs 2023 Seçimlerinde Türk milletine Atatürk Anayasa ve hukuk yolunda başarılar dilenir.