Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Belediyesi, OSKİ ve DSİ’nin koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında Bülbül Deresi ile Elekçi Deresi’nde kapsamlı temizlik ve bakım faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Yapılan çalışmalarla dere yataklarında su akışının sağlıklı şekilde ilerlemesi sağlanırken, olası taşkın risklerinin de en aza indirilmesi hedefleniyor.

Ekipler, dere yataklarında biriken rüsubat, taş, çamur ve çeşitli atıkları temizleyerek suyun önündeki engelleri kaldırıyor. Islah ve bakım çalışmaları sayesinde ani yağışlarda yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, vatandaşların can ve mal güvenliğini önceleyen çalışmaların ilgili kurumların iş birliğiyle sürdürüldüğünü belirterek, Fatsa genelinde risk oluşturabilecek bölgelerde gerekli tedbirlerin önceden alındığını ifade etti.

Koordineli şekilde yürütülen çalışmaların, yaz sezonu boyunca ihtiyaç duyulan noktalarda aynı hassasiyetle devam edeceği bildirildi.

Kaynak: Haber merkezi