1961 Yılında Türkiye otomobil yapmaya karar veriyor. Türk mühendislerden kurulu bir heyet görevlendiriliyor. Tasarımı ve teknolojisi Türklere ait 4 adet araç üretiliyor. Fakat seri üretimine geçilemiyor.

Neden seri üretimine geçilemedi sorusuna cevap, bulunamadı. Fakat ekonomi teorisi, gerçek cevabı biliyor.

1. Türkiye otomobil ürettiği taktirde, Batı büyük bir pazarını kaybedecek. Batı için Türkiye, otomobil üretiminde '' karşılaştırmalı maliyetler hesabı'' yapılmaya gerek duyulmayacak kadar açık bir pazar. Türkler otomobil ürettikleri taktirde, karşılarına güçlü bir rakip çıkacaktır. Ortaya çıkacak rakibi, siyasal güç kullanmak suretiyle, daha başlangıçta elimine etmek, Batı için doğru bir politika olacaktır.

2. Otomotiv sanayi, 2000 den fazla sektöre iş veriyor. Türkler otomobil ürettiği taktirde, sanayileşmesi hız kazanacak ve Türklerin Sanayi toplumuna dönüşmeleri kaçınılmaz olacaktır. Ekonomi teorisine göre, tarımsal ürün ticareti ile sanayi ürün ticareti yapıldığı zaman, ticaret hadleri sanayi toplumu lehine işliyor. Türkiye’nin tarımsal üretim aşamasını kıracak şekilde sanayileşmesinin önüne geçilmesi, Batı için vazgeçilmez bir politikadır.

3. Otomotiv sanayi ''İçten Yanmalı Motor'' sanayinin kurulmasına neden olur. Türkler, otomobil motoru yapacaklar, orada kalmayıp, kamyon-otobüs motoru yapacaklar. Onunla da yetinmeyip, Tank, Uçak Motoru yapacaklar. Silah sanayinde öne geçecekler. Batı için, Türklerin silah sanayinde ilerlemesi kabul edilebilir bir politika değildir. (Maalesef halen, motor üretim sorunu yaşıyoruz''

Yukarıda sıraladığım üç ekonomik faktör, Batı politikalarının esasını oluşturur. Batı ile Nato ittifakı içerisindeyiz. Nato ne derse Türkiye yapıyor. Ancak, halk nasıl ikna edilecek?

Ondan kolay ne var ?

-Önemli bir törende ''araba yürümesin'' yeter. Öyle de oluyor. 29 Ekim 1961 Cumhuriyet Bayramı töreninde ''arabaya benzin konulmuyor'' ve bir kaç metre gittikten sonra Devrim Aracı istop ediyor.

Propaganda çok kolay. ''Türkler otomobil yapamaz imajı'' tüm medyada işleniyor. Sonuç da alınıyor. Devri aracının seri üretimine geçilemiyor.

Aradan 61 yıl geçti. Türkiye, 1961 yılında ürettiği 4 adet aracın vebalini üzerinden atamıyor. Ancak, Türk Milleti ''Neden geri bırakıldığını'' öğreniyor.

Türkiye elektrikli otomobil üretimi için elinden geleni yapıyor. Korkum, tarihin tekerrür etmek gibi bir kuralı vardır. Ülkenin ilerlemesini istemeyen Batı destekçi ve işbirlikçileri tetikte bekliyor.