YEMİN ETTİK DOSTLAR.

1 MAYISLARDA BİZLERİ KARANLIK BASMAYACAK!

Her 1 MAYIS geldiğinde bizleri sanki bir karanlık basar. Ziyaret çarpmış gibi oluruz.. Sonra silkiniriz.

Hani ünlü bir Diyarbakır türküsü var ya!. Sözlerini sizlere aktarmaya çalışayım..

 

KIRKLAR DAĞININ DÜZÜ

KARANLIK BASTI BİZİ

KÖR OLASAN SUZAN SUZİ

ZİYARET ÇARPTI BİZİ

 

"1 Mayıs Emek Bayramı ve Haftasını" yaşadığımız bu günlerde aklıma hep efsanevi DİSK başkanları  "Kemal Türkler ve Abdullah Baştürk"  gelir.. Onların sermaye düzenine karşı verdikleri ödünsüz mücadele ve çektikleri çileleri anımsarım. 1 Mayıs 1977 Taksim katliamı beynimin içini kemirir. Hüzünlenirim. Unutamam. Unutmak mümkün mü?

*

Taksim meydanındaki "İnterkontinental Oteli ve Sular İdaresi Binası" gözümün önüne gelir.. Birilerinin o binalara bir görev için daha önce yerleş(tiril)meleri aklıma gelir. Miting ‘den önce binaya yerleştiklerini hepimizin bilmesine rağmen, kimsenin ses çıkarmadığını acı acı düşünürüm.

*

1 Mayıs katılımcıları olan emekçiler, öğrenciler ve halkın şenlik içinde marşlar söyleyerek Taksim alanına gelmeleri dün gibi gözümün önüne gelir.

Karanlık güçler olarak adlandırılan, halbuki hepimizin bildiği bu görevli katillerin, bir an içinde kendileri için tahsis edilen odalarından fırlayarak güzelim alanı silahları ile hem de göz göre göre kana bulamalarını hatırlar ve hayıflanırım. Bunu unutmak mümkün mü? Hele bir  polis panzerinin herkesin gözü önünde bir kadını canice ezmesini  kimse bize unutun diyemez!.

*

1960 Anayasası ve sonrası oluşan kısmi demokratik iklimde gelişen özgürlük ortamında; Öğrenciler, memurlar, emekçiler yaygın hak arayışlarına girişerek bu çerçevede örgütlenmeye başlamışlardı.. Bu uyanışın önü Amerikancı  12 MART ASKERİ MUHTIRASI ile kesilmeye çalışılmasına rağmen, tam anlamıyla başarılamamıştı. Halkın uyanışı son sürat hızlanmıştı. Bu ancak kanlı bir şiddetle bastırılabilirdi. Küresel kapitalizm ‘in uşaklarının önüne bir fırsat geçmişti.. Tam saldırı sırası idi.. Ve 1 Mayıs 1977'de Taksim Alanında saldırdılar.

*

1 Mayıs 1977 Taksim Mitinginde hepimizin çok iyi bildiği, Ana muhalefet liderinin Kontrgerilla vahşeti diye adlandırdığı, siyasi iktidarın sol gruplar arasındaki kapışma olarak bildirdiği bu katliamda 37 kişi göz göre göre öldürülmüştü.

*

Katliamın bilindiği gibi sorumluları bulun(a)madı. Dosyalar ustalıkla kapatıldı.. Her zaman yapıldığı gibi zaman aşımına uğratıldı. Kaybettiğimiz tüm yoldaşlarımızın ışıklar yoldaşı olsun.. Onları unutmadık unutturmayacağız..

*

Türküdeki gibi bizi Karanlık mı basmıştı?

Yoksa ziyaret mı çarpmıştı?

Ne karanlık basmıştı.. Nede ziyaret çarpmıştı.. Zalim zulmünü göstermişti..

Şurasını iyi bilelim ve unutmayalım ki; İnsanlık tarihinde İLERLEMENİN (geçici duraklamalara rağmen) hiçbir zaman önüne geçilememiştir.. Bu böyle biline.. Bizleri asla KARANLIK BASMAYACAK.. Hep aydınlığa koşacağız!..

*

Selam olsun yiğit yoldaşlarıma.

Selam olsun emeği için savaşan kardeşlerime..

Selam olsun alınteri döken canlarıma.

Selam olsun barış ve insan hakları için ter döken fikirdaşlarıma.

Selam olsun emperyalistlere ve onun uşaklarına karşı yılmadan usanmadan, yorulmadan takadlerinin sonuna kadar, savaşan yol arkadaşlarıma..                          

 

SELAM OLSUN EZİLMESİNE RAĞMEN

ONURU İLE YAŞAYAN DÜNYA HALKLARINA!...

   

Sevgilerimle..