Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediye Eş Başkanları Birsen Kaya Akat ile Eşref Güler, yeni bir Bağlar oluşturmak amacıyla stratejik plan kapsamında halk toplantılarına devam ediyor.
Birçok konunun tartışıldığı halk toplantılarında öne çıkan konuların başında uyuşturucu, kaldırım işgalleri ve temizlik sorunları oldu. Bağlar Belediyesi 5 yıllık stratejik plan için Fatih Mahallesi’nde yurttaşlarla toplantıda bir araya geldi. Toplantıya, Bağlar Belediye Eş Başkanları Birsen Kaya Akat ile Eşref Güler’in yanı sıra Bağlar Belediyesi birim müdürleri, Mahalle Meclisleri yöneticileri, BDP ilçe örgütü ve çok sayıda mahalleli katıldı. Kardelen Kadın Merkezi binasının önünde mahallelilere hitap eden Akat, toplantılarda çıkan kararlara çok ciddi baktıklarını belirterek, sorunların bertaraf edilmesi için var güçleriyle mücadele edeceklerini söyledi. Bağlar’ın harabe evlere ilişkinde konuşan Akat, “Bazı yurttaşlarımız harabe evleri yıkmamızı istediler. O harabe evin bir sahibi varsa belediye hiç bir şey yapamaz. Bu hukuksuzluk olur, devlet de zaten bu imkanı belediyelere vermiyor” dedi. Belediye binasına gelmeden önce her gün Bağlar’ın farklı caddelerini kullanarak gittiğini ifade eden Akat, “Bakıyorum çöp konteynerleri boş olmasına rağmen kimi yurttaşlarımız çöplerini yere bırakmış. Maalesef bu da gerçeğimiz, şehrimizi biz kendimiz kirletiyoruz. Çocuklar bu mahalle için havuz ve çocuk oyun evi istedi. Bu onların en doğal haklarıdır biliyorum. Ama ne yazık ki eski mahallelerimizde yer bulmak çok zordur” diye konuştu.
“KALDIRIM İŞGALLERİNE KARŞI TAVRIMIZ NETTİR, KALDIRACAĞIZ”
Vatandaşların kendileriyle diyaloglarının güçlü olmasını istediğini kaydeden Akat, belediyede yönetimin henüz oluşmadığından kaynaklı halkın içine giremediklerini söyledi. Bağlar’ın en büyük sorunlarından biri haline gelen esnafların kaldırım işgallerine değinen Akat, “Bunun için zora da başvurmadan ikna kabiliyetini devreye sokarak bu konunun üstesinden geleceğimizin teminatını yurttaşlarımıza veriyoruz. Biz bu konuda asla taviz vermeyeceğiz. Yurttaşlarımız öncülüğünde meclislerimizle birlikte çok güzel bir Bağlar yaratmak için seçim öncesi verdiğimiz sözlerin hepsinin arkasında olduğumuzu ve en yakın zamanda bu sözlerimizi hayata geçirmek için düğmeye basacağımızı belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.
“SORUN SADECE BELEDİYEDEN KAYNAKLI DEĞİL”
Düzenledikleri toplantılarda birçok isteklerin dile geldiğini ifade eden Eşref Güler de, “Biz bu halkın iradesini temsil ediyoruz elbette yurttaşlarımızın bütün sorunlarını dinlemek önemli görevlerimizden biridir” ifadelerini kullandı. Bir kentte yaşanan sıkıntıların suçunu yalnızca belediyenin üzerine atmanın büyük bir hata olduğunu vurgulayan Güler, “Kürt toplumunun parti ve belediyeleri dışında göz önünde başka bir kurumu olmadığı için yurttaşlarımız ister istemez bütün sorunları belediyede görmektedir” dedi.
“ESRAR SATANLARA SESLENİYORUM, BU HALKIN SABRINI DAHA FAZLA TAŞIRMASINLAR”
Bağlar bölgesinde yaşanan en can alıcı sorunun uyuşturucu olduğunu kaydeden Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Uyuşturucu satanların bir çoğu tanıdık olur genellikle. Biz buradan onlara sesleniyoruz, bir daha bu halkın çocuklarına zehir vermeyin. Gün gelecek zehir verdiğiniz o çocukların ailelerinin eli boğazınızda olacaktır. Bu halkın sabrını taşırmasınlar. Bu yük hepimizin sırtındadır. Yurttaşlarımızdan bilhassa meclislerimizden rica ediyoruz bu konuda bize yardımcı olun ve gelin hep beraber bu illete karşı mücadele edelim.”
Kaynak: iha