Diyarbakır'ın Ergani İlçe Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet yürüten Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde (ÇATOM) hazırlanan ürünler sergide vatandaşların beğenisine sunuldu.
Serginin açılışına İlçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Kaymakam Yılmaz’ın eşi Şenay Yılmaz, GAP İdaresi Bölge Müdürü Hasan Kılıç, Emniyet Müdürü Erkan Güneş, Garnizon Komutanı Binbaşı Hakkı Haktan Armağan, AK Parti ilçe teşkilatı, kurum amirleri ve davetliler katıldı. Sergide, 220 kursiyerin çeşitli alanlarda hazırladığı yüzlerce ürün sergilendi. Açılış sonrası davetlilerle birlikte sergiyi gezen Kaymakam Edinç Yılmaz, şu ana kadar hazırlanan projeler çerçevesinde meslek edindirme kurslarından yüzlerce kadına sertifika verildiğini belirterek, meslek edindirme kurslarının devam edeceğini söyledi.
Açılışa katılan GAP İdaresi Bölge Müdürü Hasan Kılıç ise, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kadınlara yönelik sosyal faaliyetleri içine alan bir proje olan ÇATOM’un bölgede 44 şubesi bulunduğunu, bunların 7 tanesinin de Diyarbakır’da bulunduğunu söyledi. Kılıç, "Ergani’de 2012 yılında faaliyetine başlayan ÇATOM’da o zamandan bu yana 600 kursiyer meslek edindi. Kadınlarımızın el emeği göz nuru ile yaptıkları ürünler bu sergide sergileniyor. Hedefimiz daha fazla kadına ulaşarak onları meslek edindirmektir" dedi.
Kaynak: iha