Şurası bir gerçek ki doğalgaz; en kolay taşınan, kirlilik  ve artık bırakmayan, en temiz ve yüksek kalorili  yakıt ve enerji kaynağıdır. Bu yüzden şu anda bilinen enerji kaynaklarının belki de en iyisidir.  Türkiye’nin 2020  de doğalgaz tüketimi 48 milyar 261 milyon 352 bin 140   metreküptür. 2019  tüketimi  45 milyar 285 milyon 498 bin 424  metreküptür. 2021 de doğalgaz tüketiminin 60 milyar metreküp olduğu sanılıyor. Konunun uzmanlarının  görüşlerine göre 2022 de bu gereksinimin 63 milyar metreküp olacağı tahmin ediliyor.  (Rakam bilgileri; Enerji Atlası’ndan alındı.) 2020 yılında Sakarya Gaz Sahasında ve Karadeniz’de 405 milyar metreküp doğalgaz keşfedildi. 2021 yılı haziran ayında bulunan 135 milyar metreküp yeni rezerv ile toplam 540 milyar metreküpe ulaştı.  Amasra 1 ve Tuna 1 kuyularında keşfedilen rezerv 540  milyar metreküp    oldu. Enerji Bakanlığı’nın  verdiği bilgiye göre Karadeniz’de Ordu ve  Samsun önlerinde doğalgaz arama  çalışmaları  önümüzdeki yıllarda devam edecek. Dilerim yeni rezervler bulunur.

      Doğalgaz şu an yaklaşık nüfusun  % 50 sine ulaşıyor.  Ayrıca elektrik üretiminde de doğalgazın kullanım yüzdesi;  % 26,36 dır.

      Eğer Ülkemizin tamamına doğalgaz kullanır hale getirirsek; tüketim yaklaşık 90 milyar metreküpe  ulaşacaktır.  Hiç ithal etmesek te; bulunan mevcut rezerv Ülkemize yaklaşık 6 yıl yetebilecek düzeydedir.  O halde yeni rezervlerin keşfedilmesi de hayli önemlidir.

      Şu anda doğalgaz ithalatına yaklaşık 13 milyar dolar ödüyoruz. Elbette şimdi olduğu gibi; doğalgazı komşu ve Dost Ülkeler’den  ihtiyaç  ve anlaşmaların öngördüğü miktarda almaya devam edeceğiz.  Doğalgaz aldığımız Ülkeler miktar sıralamasına göre Rusya, Azerbeycan, İran, Cezayir, Nijerya ve diğer ülkelerdir. Bize doğalgaz gönderen ülkeler içinde; doğalgaz ihracı son derece önemlidir;  çünkü o ülkelerin gelir girdisinin   bir bölümü  budur.

     Doğalgaz tartışmasız dünyanın en önemli enerji kaynaklarından biridir. Naklinin boruyla yapılabilmesi, devamlı akar durumda olması, temiz ve artık bırakmaması, başka enerjilerin üretimine çok kolay dönüştürülmesi anlamında son derece önemli bir kaynaktır.