Herkese merhaba…

Bu yazıyı hazırlamak için o kadar uğraş verdim ki; benim için çok kıymetli. Çünkü, şu an elektrikler kesik, internet çok zayıf, iki laptop bir defter içerik üretmeye çalışıyorum. İnternet olayını da cep telefonumdan çözmeyi planlıyorum umarım olur. Olmaz ise de kablo ile telefonu bilgisayara bağlayıp yazıyı alıp telefondan yollamaya çalışacağım. Bakacağız çareler tükenmiyor tabi ki. Her soruna bir çözüm üretebiliyoruz çok şükür.

 

Daha önce söz verdiğim gibi bazı konularda kitap listelerim ile geldim sizlere. Benim gibi kendinden memnun olmayanınız var ise yamacıma toplaşın. Yalnız değilsiniz. Çoğu kişi bunu kendine itiraf etmeye bile korkuyor. Oysa itiraf ettikçe ve paylaştıkça “kendimiz” olabiliyoruz. Kendi kendimizle barışınca işler yoluna giriyor. İtiraflarımız ve kendimize sarılmamızla halloluyor tüm sorunlar.

 

Öncelikle kendime bazı durumları itiraf etmekle başladım işe. Ne istiyordum ve nasıl davranıyordum? Hayatımda yoluna sokmam gereken hangi durumlar var? Detaylıca düşündüm. İşe önce ne istediğim ile başladım. Değer verdiğim işlerimi ön plana alıp bildiğim doğrultuda ilerlemek istiyordum. İlk hedefim her hafta sizlere köşemden seslenmek vardı. Ocak ayından bu güne dek hiç aksatmadan her hafta sizlere ulaştım. Bu benim için en güzel hediye. Kendi istediğim şeylerde planlarıma bağlı kalabilmek beni hem dinç tuttu hem de bir amaç edindirmiş oldu. Her ay en az dört kitap okuma hedefi koydum ve bunun için okuma gruplarına katıldım. Bu grupların bazılarında dirayetli olamasam da kitap sayımda artış olarak ilerledim. Değişim ve dönüşüm planlarım için yeni bir liste yaptım ve onlarla haşır neşir olmak bana daha iyi geldi.

 

Meditasyon ve nefes egzersizleri yapmaya başladım. Bunun ruhuma katkısı azımsanmayacak derecede büyük. Takıntılarımdan ve sürekli düşünme eylemimden bir nebze sıyrıldım. Şöyle bir durumum vardı kişileri kafamda büyütüyorken şu an içtiğim sudan bile zevk aldığımı fark ettim. Değişim ve gelişim hayli zorlu bir süreç ama istedikten sonra karşınızda kapalı kapı kalmıyor. Her şey net ve açık. İstemek ve kararlı olmak o kadar da zor değil. Bu konuda sizlere vereceğim tavsiye kitaplar şunlar:

 

-Ben Kazanmadan Bitmez, Bircan Yıldırım

-iyilik Sende, Ayşe Tolga

-Yaşam Enerjisi, Ahmet Maranki

 

Bu üç kitap temel kült kitaplarımdan oldu benim için. Daha da okunacak çok kitap var ama okumadan tavsiye edemem. Bir de “Meditopıa” isimli bir uygulamada hem nefes çalışmaları hem de ilham veren hikâye seslendirmeleri ile harika zaman geçiriyorsunuz.

 

Bunlara ilave hayatınıza yön verebileceğiniz, ufkunuzu açıp “a ben yanlış düşünmüşüm, doğrusu buymuş” diyeceğiniz kitaplar da var. Onları da şöyle bırakıyorum:

 

-Sanatçının Yolu, Julia cameron

-Seninle Başlamadı, Mark Wolynn

-Ruh Eşin Nerede, Can Aydoğmuş

-Hayat Cesurlara Torpil Geçer, Bircan Yıldırım

-Titreşimini Yükselt Hayatın Değişsin, Ayşe Tolga

 

Daha üzerinde inceleme yaptığım kitaplar var. Vakti gelince onları da sizlerle paylaşırım. Şimdi anne ve baba olmak ile ilgili üç kitap tavsiye edeceğim:

 

-Korkma İyi Bir Annesin

-Evlat

-Çocuğumun Beyninde Neler Oluyor?

Bu üç kitabın yazarı Saniye Bencik Kangal yani Akademisyen Anne diye biliniyor. Elma Yayınevinden çıkan bu üç kitap kesinlikle her ebeveynin okuması gereken kitaplar. Davranışlarımızın çoğu çocukluk ve bebeklik dönemimizden geldiği için kırmamız gerçekten zor. Ama isteyince zor diye bir şey yok. Ben bunu yapabildiysem isteyen herkes yapabilir. Kırmam gereken duygularım hala var. Ama bunlar hop diye olmuyor. Biraz sabır ve gayret gerekli. Ufaktan başlayın, azar azar ilerleyin. Değişimi mutlaka fark edeceksiniz.

 

Hayat çok güzel. Kendi çizdiğim yolum ise efsane.

Sizde bu hayatta efsaneler yaratabilirsiniz. Yeter ki isteyin. Sağlıkla ve hoşça kalın.