Bu hafta nerede ise Türkiye’de Dr. Canan Kaftancıoğlu haftası oldu. O sadece semboldür. Suçu boyundan büyüktür. İstanbul Belediye Başkanlığının alınmasında CHP İstanbul il başkanı olarak Ulusal iradenin gerçekleşmesi için elinden geleni yapmıştır. Başarılı olmuştur. Bir siyasetçinin görevi bu değil midir? Başarılı bir CHP il başkanı olduğundan AKP iktidarınca adeta takibe alınmıştır. Mahal Mahkemede verilen cezalar Yargıtay!!!’! tarafından da onaylanmıştır. Dr. Canan Kaftancıoğlu mağdur olduğu için değil haklı olduğu için. Görevini tam yaptığı ve İstabul seçimlerini aldığı için nerede ise Bütün Türk milleti tarafından kucaklanmıştır.

CHP İstanbul İl başkanı Sayın Dr. Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezaların büyük bir bölümü Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nde onandı “ Durum vahim ama umutsuz değildir” denilen günlerden geçiyoruz.

Son 4 yılın bütçe açıkları bize durumun vahametini de göstermektedir. İşte son 4 yılın bütçe açıkları:

2019=81 Milyar,

2020= 139 Milyar

2020= 246 Milyar

2022=278 Milyar

Toplam 744 Milyar eder.

Bu tablo Sayın Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun gaflet ve dalaleti ile mi gerçekleşmiştir. Bütçeleri açık yapmak Cumhuriyetimize ve Türk milletine karşı işlenmiş ağır suçlardır. Bunu ben mi söylüyorum? Bakalım kimler söylemişler.

Bugünkü savaşmalarımızın gayesi tam bağımsızlıktır. Bağımsızlığın bütünü ise ancak mali bağımsızlıkla mümkündür. Mali bağımsızlığın korunması için ilk şart bütçenin ekonomik bünye ile orantılı ve DENK olmasıdır. Atatürk.

  • Enflasyon politikası, Bütçe açığı, bir milleti, rutubetin bir binayı çökertmesi gibi yok eder. İsmet İnönü.

    Açık bütçeler yapılarak. Cumhuriyetimizin bağımsızlığı sıfırlanmaya doğru gitmektedir. Açık bütçeler Türk milletini rutubetin bir binayı çökertmesi gibi yok etmiştir.

    Gücü kuvveti sıfıra doğru seyretmektedir. İşte böyle bir devlet kendi ülkesinin ve Türk Milletinin çıkarlarına göre hareket edemiyor.

    Yargımız ise işgal günlerindeki Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey’e idam cezasının verildiği günlere dönmek üzeredir.

    EY AKP düşmanlarınızla çevrilisiniz. Onlar dostlarınızı sizin yanınıza bile yaklaştırmıyorlar. Düşmanlarınız size yukarıdaki bütçe açıklarını yaptıranlardır. TBMM de bu kadar açık bütçeleri kabul oyu ile sizi karanlığa ve umutsuzluğa sürükleyenlerdir. Sayın Cumhuriyet Başsavcımız bir gün vakit bulursa bunlar için de Cumhuriyetimizi ve Türk milletinin bağımsızlığını yok etmekten ve onu çökertmekten dava açacaktır. Türk milletinin tek umudu budur.

    CHP İstanbul il başkanına verilen cezalar nedeni ile her karış toprağını şehit kanları ile sulayarak Türk milletinin Cumhuriyeti kurduğunu ve onu ilelebet muhafaza ve müdafaa görevinin başında olduğunu dosta düşmana göstermiştir. Ben şahsen Dr. Kardeşimiz Canan Kaftancıoğlu’na üzülmüyorum. Türk milletinin oyları ile “ Cumhuriyetimizin varlığını ve bağımsızlığını ile kayıtsız ve şartsız egemenliğini korumak ” üzere görev verdiği iktidarların 14 Mayıs 1950 den bu yana tam 72 yıldır bu görevlerini yerine getirmediklerine ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ve Danıştay’ın açık bütçelere karşı kayıtsız kalmasına üzülüyoruz. O tarihte 280 kuruş olan bir ABD doları bugün 13 Mayıs 2022 de 15.410.000 TL’dir Türk Milleti bunu yapanlara ve bunun sonuçların göremeyenlere üzülmektedir.

    İsa peygamberimizin çarmıha gerilirken son sözü ile insanlığı aydınlatmaya devam etmiştir “ Allah’ım sen bunları affet. Onlar ne yaptıklarını bilmiyorlar” demiştir.14 Mayıs 1950 den sonra gelen iktidarlar için bu sözden başka bir söz söylemeye gerek yoktur.