Dünya insanlığı nasıl yönetiliyor sorusuna yıllardır cevap arıyorum. Aldığım cevaplar ile  bir sonuca ulaşmaya çalışıyorum.

           Görünen, siyasal sistem değişik rejimler altında yönetilen tüm insanlığı etkisi altında tutuyor. Kendine hizmet ettiriyor. Sistemin sahipleri sanayi, teknoloji ve finansı elinde bulunduranlar. Bu sektörlerin devlet veya özel şirketler olması fark etmiyor. Sistem işliyor. Bu sistemin adı emperyalizm.

           Emperyalist sistem varlığını sürdürmek için sınıf bilincinin, dünya insanları tarafından fark edilmemesini sağlamaktır. Sınıf bilinci gelişmeyen insanlık tam da emperyalistlerin istediği yönde çatışırlar. Irk ve inançlar üzerinden. Günümüz dünya insanlığı bu bataklığın içinde boğuşurken, emperyalist güçler gücüne güç katmaktadır. Dünya insanlığı ırk ve inanç çatışması içinde birbirinin canına kast ederken, yaşadıkları toprakların yer üstü ve yer altı zenginlikleri emperyalistler tarafından paylaşılmaktadır. Dünya insanlığı emperyalistlerin ortaya koyduğu gerçek dışı gündemlerle meşgul olurken, gerçek olan sınıf mücadelesinden uzak duruyor. Sonuçta üretimden ve tüketimden payını alamıyor. Her geçen gün yoksullaşıyor, fakirleşiyorlar.

 

          Emperyalist güçler dünya insanlığının yaşadığı toprakların yer üstü ve yer altı zenginliklerini sömürürken, o topraklar üzerinde yaşayan insanlığın ne ırkına, nede inancına bakıyor. Her zaman kazanıyorlar.

             Dünya siyasi tarihinde emperyalist güçlere karşı açtığı savaşı kazanan Atatürk, kurduğu Cumhuriyetle tam bağımsızlık ilan etmiş. Emperyalist güçlerde kabullenmek zorunda kalmışlardır. Dünya insanlığına da ışık olmuştur. Dünya insanlığı da ülkelerini işgal eden emperyalist güçleri topraklarından kovmuştur.

            Günümüz emperyalist güçler toprak işgal ederek insanlığı sömürmüyor. Yatrım adı altında geliyor. Sömürüye devam ediyor. Bunu da yerli işbirlikçiler eliyle yapıyor. Sınıf bilinci gelişmemiş dünya insanlığı refah geliyor uykusundan uyanamıyor. Gelen refah olmayıp, yoksulluk ve fakirlik oluyor.

             Dünya insanlığı sınıf mücadelesini veremediği sürece, emperyalist sistem dünya insanlığını yönetmeye devam edecektir.