Kosova’da ilk kez düzenlenen askeri cihaz ve ekipman fuarı büyük ilgi gördü. Avrupa ülkelerinden toplam 25 şirketin ürünlerini teşhir ettiği fuarda, polis kuvvetlerinin kullandığı tabancalardan kimyasal saldırılardan korunma giysilerine kadar birçok farklı askeri cihaz, gereç ve ekipmanlar sergilendi.
Fuarı açan Kosova Güvenlik Kuvvetleri Komutanı General Kadri Kastrati, askeri cihaz ve ekipmanların sergilendiği fuarın Kosova açısından önemli bir gelişme olarak nitelendirilebileceğini söyledi. Kosova Güvenlik Kuvvetleri açısından da fuarın ayrı bir önem kazandığını kaydeden General Kastrati, Kosova Güvenlik Kuvvetleri’nin yakın bir tarihte Kosova Silahlı Kuvvetleri’ne dönüşeceğini hatırlattı. “Silahlı Kuvvetlerini kurmaya hazırlanan Kosova, NATO’ya üye olma yolunda da emin adımlarla ilerliyor” diyen Kastrati, savunmanın güçlenmesi için bu fuarların büyük önem arz ettiğini kaydetti.
Fuarı organize eden Kosova Ticaret Odası Başkanı Safet Gërxhaliu da, fuarın Kosova’nın Avrupa yolunda ilerlediğini, istikrarlı, vizyonu ve geleceği olan bir ülke olduğunu kanıtlayan en iyi göstergeyi teşkil ettiğini belirtti.
Kapılarını 28 Mayıs’ta ziyaretçilere açan fuar, 30 Haziran tarihine kadar açık kalacak.
Kaynak: iha