Kosova’nın turizm potansiyelini tanıtmak ve Kosovalıları Balkan ülkelerindeki turizm imkanlarıyla tanıştırmak amacıyla, 11’incisi düzenlenen Uluslararası Turizm Fuar’ında Balkan turizmciler bir araya geldi. Avrupa’nın en genç ülkesi Kosova, Balkan ülkeleriyle turizm alanındaki işbirliğini pekiştirmek amacıyla Türkiye, Arnavutluk, Makedonya, Karadağ, Hırvatistan ve diğer Balkan ülkeleri turizmcilerini buluşturdu.
Fuarın açılışını yapan Kosova Ticaret ve Sanayi Bakanı Bernard Nikaj, Kosova’nın tanıtımında ayrı bir yeri olan fuarın, ülkede turizm sektörünün gelişmesinde de önemli rol oynadığını söyledi. Bakan Nikaj, Balkan ülkeleri arasındaki turizm işbirliğinin daha ileriye taşınmasının da önemine vurgu yaptı.
Arnavutluk’ta turizm potansiyelinin tanıtımı bakımından fuarın önemli bir yeri olduğuna işaret eden Arnavutluk Ulusal Turizmi Ajansı Genel Müdürü Julinda Dhame, Arnavutluk sahillerinin bu yıl çok daha temiz olduğunu, dolayısıyla turist sayısında önemli bir artış beklediklerini belirtti. Dhame, Kosovalıların vazgeçilmez adresi olan Arnavutluk’ta sadece deniz ve güneş değil, Arnavut Apleri’nin de turistlerin ilgisi çektiğini söyledi.
Fuarda “Fibula” acentesi çatısı altında Türkiye’yi temsil eden şirketlerden Aras İnşaat Şirketleri Topluluğu olarak Port Nature otel adına katılan satış ve pazarlama Müdürü Gökhan Göktepe, Kosova Turizm fuarına ilk defa katıldıklarını belirtti. “Bizim için önemi çok yüksek bir fuar, çünkü ilk defa buradayız ve ilk defa Kosova Türkleri ile buluşuyoruz. Kosova’da Türklerin çok olması bizim için önemli bir etken” şeklinde konuşan Göktepe, halihazırda dünyanın 82 ülkesinde satış yaptıklarını, bu kapsamda Balkan ülkelerinin büyük önem arz ettiğini kaydetti. “Türk kültürünü biliyorlar, Türkiye’yi yakından tanıyorlar” ifadesini kullanan Gökhan Göktepe, bu ülkelerde pazarlamanın çok daha kolay olduğunu sözlerine ekledi.
Uluslararası turizm fuarı 30 Mayıs tarihine kadar açık kalacak.
Kaynak: iha