Genel Sekreter Muammer Türker’in başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu heyeti, Kosova ziyareti çerçevesinde Kosova Güvenlik Kuvvetleri Bakanlığı’nda temaslarda bulundu.
General Şenol Alparslan’ın da yer aldığı heyete, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan eşlik etti. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Muammer Türker ve beraberindeki heyet, Kosova Güvenlik Kuvvetleri (FSK) Bakanı Agim Çeku ve Kosova Güvenlik Kuvvetleri Komutanı General Kadri Kastrati tarafından karşılandı.
FSK tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kosova Güvenlik Kuvvetleri Bakanı Agim Çeku’nun, Kosova Güvenlik Kuvvetleri’nin gelişmesi için Türk Hükümeti ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sağladığı destek ve yardımlarından dolayı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Muammer Türker’e teşekkürlerini ifade ettiği belirtildi. Görüşmede Bakan Çeku, konuk heyete, Kosova Güvenlik Kuvvetleri Bakanlığı ile Türkiye Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile başarıyla gerçekleşen işbirliği konusunda bilgi verdi.
Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Muammer Türker’in, görüşmede Türkiye’nin gelecekte de Kosova ve Kosova Güvenlik Kuvvetlerini desteklemeye devam edeceği gibi, Kosova’nın NATO’ya üyeliğine destek vermeyi sürdüreceğini kaydettiği belirtildi.
Kaynak: iha