Avustralya’nın Başkenti Sydney’de düzenlenen Güney Yarımküre’nin en büyük ışık, müzik ve fikir festivali Vivid Sydney kapsamında şehir genelinde düzenlenen ışık gösterileri katılımcıları büyüledi.
Festivalin başlamasıyla Sydney sokakları rengarenk hale geldi. Avustralya’da yılın etkinliği olarak anılan festivalin açılışını Avustralya’nın Yeni Güney Galler Eyaletinin Başbakanı Mike Baird yaptı. Sydney’in en önemli simgesi Opera Binası’na üç boyutlu yansıtma yapılarak ışık ve ses gösterileri düzenlendi. Festivalin coşkusu sokaklara taşarken birçok binada Sydney Opera Binası gibi üç boyutlu ışık ve ses gösterileri düzenledi. Gösteriler, festival katılımcılarını büyüleyerek ışık ve ses oyunlarıyla hayal dünyasını gerçeğe çevirdi.
Vivid Sydney Festivali ilk olarak 6 yıl önce 2008 yılında başladığından beri Avustralya’nın en büyük etkinliklerinden biri haline geldi. 2013 yılında 800 bin kişinin katıldığı festivale bu yıl rekor bir katılım olan 1 milyon kişinin katılması bekleniyor. Vivid Sydney, ışık, ses ve fikir olmak üzere üç ana başlık ve bu başlık çerçevesinde düzenlenen en az 200 farklı sanat, müzik ve fikir etkinliğinden oluşuyor.
Festivalin ışık şovlarını kapsayan Vivid Light, festival boyunca şehir genelinde ışık ve ses şovlarının yanı sıra projeksiyon şovu ve su tiyatroları da düzenleniyor. Her sene festival Sydney Opera Binası üzerindeki yelkenlere yansıtılan ışık şovu ile başlıyor. Şehir genelinde bir çok tarihi ve önemli binada ışık ve ses gösterisi yapılacak. Bu sene Harbour Köprüsü üzerine de yansıtma yapılarak düzenlenen ışık şovunu binlerce kişinin izlemesi bekleniyor.
Vivid Sydney Festivali’nin, müzik kısmı olan Vivid Music kapsamında ise Sydney Opera Binası’nda Pixies, Pet Shop Boys, Lauryn Hill, St. Vincent ve Midlake gibi dünyaca ünlü isimler konser verecek.
Vivid Ideas kapsamında ise fikir ve düşünce etkinlikleri kapsamında dünyaca ünlü sanatçılar ve liderlerin katılımıyla etkinlikler düzenleniyor. Etkinlik boyunca düzenlenecek olan konferans ve konuşmalara Candy Chang, Ryan Holiday, Sara Critchfield, Skylar Tibbits ve yönetmen Joshy D gibi birçok ünlü isim konuk olacak.
23 Mayıs tarihinde konuklara kapılarını açan Vivid Sydney Festivali 9 Haziran’a kadar devam edecek.
Kaynak: iha