ÇORUM (AA) - Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 4. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu'nun üniversitenin ev sahipliğinde Çorum'da düzenleneceğini bildirdi. 

Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın birçok ülkesinden özellikle de Türk dünyasından bilim insanlarının katılımıyla gerçekleştirilen Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu'nun ilk kez 2008 yılında Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi ev sahipliğinde Kazakistan'ın Almatı kentinde düzenlendiğini belirtti.

İkincisi Gazi Üniversitesi, üçüncüsü de yine Kazakistan'da gerçekleştirilen etkinliğin dördüncüsünün de 7-9 Mayıs'ta Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacağını ifade eden Alkan, "Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, belediyemiz ile çeşitli meslek örgütlerinin destekleriyle gerçekleştireceğimiz foruma yurtiçi ve yurtdışından yaklaşık 200 katılımcı katılacak. Organizasyon için Başbakanlık Tanıtım Fonu ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'ndan mali proje desteği talebimiz var" diye konuştu.

Türk dünyasının dört bir yanından gelecek bilim ve siyaset insanlarının katılımlarıyla gerçekleştirilecek forumda, ekonomiden siyasete, tarihten edebiyata, felsefeden din bilimlerine kadar birçok alanda bilgi ve bilim üretmeyi, üretilen bilgilerin akademisyenler tarafından paylaşılması ve değerlendirilmesinin hedeflendiğini dile getiren Alkan, etkinliğin Türk topluluklarının siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlardaki sorunlarına çözüm önerileri sunulması adına önem taşıdığını kaydetti.

Kaynak: aa