Uzun bir süredir Ticaret Borsasında 10,75 TL seviyelerinde seyreden kabuklu fındık dün itibari ile 11 TL’yi gördü. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Soydan, fındığın kazanma zamanının geldiğini belirterek, sabreden üreticinin hak ettiğini alacağını söyledi.

Uzun bir süredir ticaret borsasında 10,75 TL, serbest piyasada ise 11 TL seviyelerinde seyreden yüzde 50 randıman kabuklu fındık dün ticaret borsasında 11 TL’yi gördü. Serbest piyasada ise 11, 40 TL dolaylarında alım gerçekleşiyor.

Ünye Ticaret borsasında brüt:11 tl net ise 10,75 TL dolaylarında gerçekleşirken, Fatsa Ticaret Borsası’nda ise yüzde 50 randıman kabuklu fındık fiyatı 10.70 TL’den işlem görüyor. Giresun ticaret Borsası’nda ise yüzde 50 randıman tombul fındık 11.48 TL’den işlem görüyor.

“Fındığın kazanma zamanı”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Soydan, fiyatların zamanla istenen seviyelere geleceğini belirterek, sabreden üreticinin her zaman kazanacağını söyledi. Fındığın hak ettiği rakamlara kavuşacağını belirten Soydan; “Sezon açıldığı zaman piyasaya yoğun bir şekilde fındık indi. Bu da fiyatların aşağı çekilmesine neden oldu. Emanete fındık bırakanlar, gurbetçiler, okul alışverişi, kurban bayramı derken, tüm bu süreçler artık geride kaldı.şimdi fındığın kazanma zamanı. Fındığını bu zamana kadar muhafaza eden çiftçimiz emeğinin karşılığını mutlaka alacaktır. Hafta başından itibaren az da olsa yükselişe geçen rakamlar bunun doğruluğunu kanıtlıyor. Ekim ve kasım aylarında istediğimiz 15 TL seviyelerinin yakalanacağını düşünüyoruz.” dedi. Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel

Editör: Haber Merkezi