GİRESUN (AA) - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (FİSKOBİRLİK) piyasanın 10-20 kuruş üzerinde fiyatla fındık alımlarına başladığı bildirildi.

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm bölgelerde fındık alımlarına başladıklarını söyledi.

Üreticiden gelen tüm fındığa talip olduklarını belirten Bayraktar, "Piyasa fiyatının 10-20 kuruş üzerinden fındık alıyoruz, günlük olarak piyasa fiyatını takip edeceğiz ve her gün oluşan fiyatın üzerine 10-20 kuruş koyacağız. Şu kadar fındık gelirse şu alımı durdururuz diye kaygımız yok" dedi.

Bayraktar, kamuoyu verilerine göre Batı Karadeniz bölgesinde fındık alımı rakamlarının diğer bölgelere oranla daha yüksek olacağına dikkati çekerek, "Normalde bütün bölgelerden fındık gelmesi lazım. Beni bir bölgeden üretici arıyor 'başkanım fındık alıyor muyuz' diyor. Bu şu anlama geliyor, demek ki oradaki bazı yöneticilerimiz işlerini doğru dürüst yapmıyor" diye konuştu.

Toplamda bekledikleri fındığı alabileceklerini ancak bunu her bölgeden alım yaparak gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun'dan da istediğimiz miktarlarda fındık alalım istiyoruz ancak bu konuda bir zayıflık söz konusu. Bu eksikliğin sebebi üreticinin bize fındık getirmemesi değil bizim o bölgedeki arkadaşlarımızın işlerini yapmaması. Üretici FİSKOBİRLİK'in yeni gelişen şartlarını bilmiyor. Alamamamızın sebebi üreticinin bize güvenmiyor olması değil."

- "Emanet tercihini FİSKOBİRLİK'ten yana kullanın"

Bayraktar, üreticilerin fındığı emanete verme konusunda FİSKOBİRLİK'İ tercih ettiği taktirde ürünün piyasaya girmeyeceğini vurgulayarak, "Benim bu konuda üreticilere tavsiyem fındığı emanete vermeyin illa emanete vermek zorundayız diyorsanız FİSKOBİRLİK'in depolarını kullanın diyoruz. Bu konuda emanete veren üreticilerden görüş alabiliriz. Fındığın piyasaya girmesini engellemek amacıyla emanete vermeyin diyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: aa