Altınordu Ziraat Odası tarafından Proje çalışması yapılan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunulacak olan "Fındık Altı Koyunculuk Projesi" son aşamaya geldi. 

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, yüzde 70 hibe destekli olacak olan koyunculuk projesinin Ordulu çiftçilere yeni gelir kapısı olacağını açıkladı. Altınordu Ziraat Odası, ODÜ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve DOKAP tarafından başlatılan ve başarılı bir şekilde devam eden "Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu" Projesinden sonra bu kez de Altınordu Ziraat Odası yüzde 70 hibe destekli "Fındık Altı Koyunculuk Projesi"ne imza atmaya hazırlanıyor. 

Proje aşamasında olan “Fındık Altı Koyunculuk Projesi” ile ilgili olarak bir açıklama yapan Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Ordu’da göçü önleyecek, çiftçilerin yüzünü güldürecek bir proje olduğunu söyleyerek şu açıklamayı yaptı; “Fındık Altı Koyunculuk Projesi” sayesinde çiftçilere yeni bir gelir kapısı açmış olacağız. İlimizde küçük baş hayvan sayısının artışını sağlayacağız. Bu proje hayata geçtiğinde, 20 adet koyun alan bir çiftçinin 14 tane koyununun parası devlet tarafından karşılanmış olacak. 6 adet koyun parasıyla 20 adet koyun parası ödenmiş olacak. Bu sayede göçü önlemiş olacağız. Oda olarak koyunların bakımı için veterinerlik ve danışmanlık hizmetini ücretsiz vereceğiz. Aynı zamanda proje kapsamında vereceğimiz koyunların yemlerini de anlaşma yapacağımız fabrikalardan temin edip maliyetine çiftçilerimize temin edeceğiz ve en önemlisi vermiş olduğumuz koyunların kuzularını da alım garantisi olacak. Bu proje hem göçü önleyecek hem de çiftçilere çok ciddi bir gelir kapısı olacak” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi