TOKAT (AA) - EKBER TÜRKOĞLU - Tokat'ın 5 bin nüfuslu Almus ilçesinde faaliyet gösteren bir firma, ürettiği ayakkabı ve botları 22 ülkeye ihraç ediyor.

İlçede 4 yıldır yaklaşık 2 bin metrekarelik kapalı alanda faaliyet gösteren firmada üretilen ayakkabı ve botlar, Almanya, İngiltere ve Rusya'nın da aralarında bulunduğu ülkelere gönderiliyor. 

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Yeter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar İstanbul'da ticaretle uğraştığını, 4 yıl önce de memleketi Almus'a dönerek, askeri postal üreten işyerini kurduğunu söyledi. 

Yeter, "Burada yaklaşık 80 kişiyi istihdam ediyoruz. Bot ve ayakkabıları 22 ülkeye ihracat ediyoruz. Ülkeler arasında Almanya, İngiltere, Arap ülkeleri ve Rusya da bulunuyor. Modele göre günlük bin 500 çift bot veya ayakkabı üretiyoruz" diye konuştu.  

- Almus ekonomisine katkı sağlıyor

Her yıl üretim kapasitesini arttırdıklarını kaydeden Yeter, "İlk başladığımızda günlük 500 çift üretimimiz vardı. İnşallah ilerleyen zamanlarda eleman sayımızı da arttırmayı planlıyoruz. Bizim tek derdimiz ilçemizdeki göçü önlemek. Biz memleket aşığıyız. Buradaki bir eve bir parça ekmek gidiyorsa bu da beni mutlu ediyor. Almus ekonomisine yıllık yaklaşık 3,5-4 milyon lira katkı sağlıyorum" ifadelerini kullandı. 

İşçilerden Dilek Uçar da burada işe başlamadan önce ev hanımı olduğunu belirterek, "İlk başladığımızda zorlandığım zamanlar oldu. Burası Almusumuz için büyük bir velinimet. Kadınlar burası sayesinde ayakta durmayı öğrendi" dedi.

Kaynak: aa