ORDU (AA) - Ordu'nun en önemli geçim kaynağı fındıkta, resmi hasadın başlangıcı için "Fındık Hasat Şenliği" düzenlendi.

Gülyalı ilçesine bağlı Turnasuyu Mahallesindeki bir üreticinin bahçesinde gerçekleştirilen şenlik ile Ordu'da resmi hasat başladı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, burada yaptığı konuşmada, Ordu için fındığın çok önemli bir ürün olduğunu belirterek, "Halkımız fındıkla geçiniyor. Fındık varsa, bolsa, iyi para ediyorsa herkes mutlu ve geleceğine güvenle bakıyor. Hatta evlenecek genç kızlar, damat adayları bile fındığın bol olmasını temenni ediyor" dedi.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt ise ekonomik açıdan önem arz eden fındık ürününde hasadın bugün itibariyle başladığını söyledi.

Fındık üretimi hakkında ilgisiz birçok kurum ve kuruluşun kendilerini ilgilendirmediği halde tespit ve beyanlarda bulunduğunu belirten Cörüt, "Bu durum alıcı ve satıcı üzerinde negatif etkiler oluşturmaktadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Balkanlıoğlu ve beraberindeki heyet, "Yine yeşillendi fındık dalları" türküsü eşliğinde fındık topladı. Ordu'da, mahsulün resmi hasadı da yapılan şenlikle bugün itibariyle başlamış oldu.

Kaynak: aa