Karaağaç köyüne yapılacak 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arazisinin büyük bir bölümünün kamuya ait olduğunu kaydeden OTSO Meclis Başkanı Ufuk Ünal, kamulaştırma yapılmayacağını, çevredeki arsaların gerçek değeriyle alınacağını vurguladı.

Ordu’ya yapılacak 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin Altınordu’ya bağlı Karaağaç Köyü’ne yapılacağının ardından o köydeki vatandaşların arazilerine neredeyse talih kuşu konmuştu. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal 2. OSB’nin yapılacağı bölgenin çoğunlukla kamuya ait olduğunu belirtti. Ünal, “Bu saatten sonra fiyatların yükselmesi söz konusu olamaz. Yükselse de ücretler çok gerçekçi olmaz. Bu zamana kadar hangi fiyattan satıldıysa, şimdide öyle olur” dedi.

Çoğu kamuya ait

2. Organize Sanayi Bölgesi’nin yapılacağı arazinin büyük bir bölümünün devlete ait olduğunu bildiren Ufuk Ünal, “Oraya kamulaştırma bedeli ödenmesi söz konusu değil ama çevredeki arazilerden yer alınacak. Arsaların illaki bir değeri var fakat ne fahiş bir fiyat istenilebilir ne de düşük ücret ödenebilir” şeklinde konuştu.

Bu saatten sonra arsa fiyatları yükselmez

OSB’nin yapılacağı çevre arsalarda kamulaştırma yoluna gitmeden arazilerin alınma yoluna gideceğini ifade eden OTSO Meclis Başkanı Ünal, “Araziler vatandaşlar mağdur edilmeyecek şekilde alınacak. Arsaların gerçek değerleri var. Bu saatten sonra fiyatların yükselmesi söz konusu olamaz. Yükselse de ücretler çok gerçekçi olmayacak. Bu zamana kadar hangi fiyattan satıldıysa, şimdide öyle olur” diye konuştu. Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi