ÇORUM (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü'nün ürün güvenliği konusunda farkındalık ve bilinç oluşturmak için hazırladığı çalışma kapsamında il il dolaşan mobil bilgilendirme aracı Çorum'da da tanıtım yaptı.

Hürriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Muhsin Dere, ürün güvenliğinin tanıtımı amacıyla başlatılan çalışma kapsamında il il dolaştıklarını belirtti.

Ürün güvenliğine yönelik toplumun her kesimini bilinçlendirmeyi ve farkındalığı arttırmayı amaçladıklarını ifade eden Dere, şu ana kadar 14 kentte ürün güvenliği konusunda uyarılarda bulunduklarını söyledi.

Ürün güvenliği konusunda vatandaşın dikkat etmesi gereken hususlara da değinen Dere, şunları kaydetti:

"Satın alıp kullandığımız ürünlerde özellikle 3 noktaya dikkat etmemiz gerekiyor. Birincisi, "C" işareti. "C" işareti, ürünün güvenli olduğunu gösteren işarettir. Oyuncaktan beyaz eşyaya kadar sanayi ürünlerinin tamamında bu işaretin bulunması gerekir. Bir diğer önemli nokta ise kullandığımız asansörlerdeki güvenlik etiketleridir. Asansörlerde, yeşil, sarı, kırmızı gibi renklerle etiketlendirilerek güvenlik derecesini gösteren etiketler olur. Asansörlerde yeşil etiket yoksa bu asansörleri kullanmamanızı istirham ediyoruz. 3. husus ise enerji verimliliğini gösteren ve özellikle beyaz eşya ürünlerinde bulunan etiket türüdür. Bu etiketli ürünler enerji tüketimini göstermektedir. Ürün kullanımında bu üç hususa dikkat edilmesini istiyoruz."

Dere'nin konuşmasının ardından  "Ürün Güvenliği Mobil Led TV Aracı" ile meydanda toplanan vatandaşlara bilgilendirme yapılırken, görevliler tarafından ürün güvenliği ile ilgili broşür dağıtımı gerçekleştirildi.

Kaynak: aa